Volksdansers Rav Brachot vieren 40-jarig jubileum

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Internationale Volksdansvereniging Rav Brachot uit Nijkerk had een jubileum te vieren. Al veertig jaar oefenen de leden zich in internationale volksdansen. Dat werd op 24 maart gevierd met een jubileumoptreden.

In haar jubileumtoespraak noemde de voorzitter volksdans een cultureel erfgoed en er worden nog steeds nieuwe dansen aan toegevoegd. Daarom is het bijzonder en belangrijk dat er een volksdansvereniging in Nijkerk deze cultuur levend houdt.

Er was een jubileumnummer van het huisblad van de vereniging, de Brachottes, waarin herinneringen opgehaald worden aan alle activiteiten van de vereniging. De vele optredens en workshops die gegeven zijn laten iets zien van het sociale karakter van de vereniging. Rav Brachot heeft gastgezinnen geleverd voor een Poolse en een Israëlische dansgroep. Dit heeft hechte vriendschap opgeleverd met de Poolse groep Igloopolanie. Afgevaardigden van deze groep verrasten de vereniging door met 6 volwassenen en 2 kinderen in authentieke Poolse kleding een cadeau aan te bieden. Een mooi bewerkt en gegraveerd glazen plateau waarop onze vriendschapsbanden duidelijk te zien zijn, en een prachtig bloemstuk.

Daarna was het tijd voor dans en muziek, zoals het op een jubileumfeest van een volksdansvereniging betaamt.

Het vieren van het jubileum is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds van de RABObank.

Voor verdere informatie over de vereniging zie onze website: www.ravbrachot.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie