Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Zwaarbevochten overwinning voor Flevo H1 in thuiswedstrijd tegen Aquapoldro H1

24 april 2023 om 10:26 Waterpolo

NIJKERK De laatste wedstrijd van het seizoen brak zaterdag 22 april aan voor Flevo H1. Onder begeleiding van coach Jurjen Engelsman speelde Flevo in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk tegen de mannen van Aquapoldro H1. De uitwedstrijd werd in december nog gewonnen door Aquapoldro. In het begin van de wedstrijd pakte Flevo al snel een 2-0 voorsprong door een strafworp die werd benut door Mark Stolk. Aquapoldro wist echter de stand te evenaren naar 2-2. De eerste periode was een waar doelpuntenfestijn, waarbij Flevo als sterkste naar boven kwam. Met een 6-3 voorsprong voor Flevo eindigde de eerste periode.

Het duurde niet lang of de eerste speler van Flevo zat al aan zijn eerste twee uitsluitingen. Aquapoldro wist de eerste man-meersituatie gelijk te benutten met een doelpunt. De tweede periode was een omslag van de eerste periode. Beide teams wisten hun kansen niet af te maken, waardoor het een ware zwemwedstrijd werd. De vermoeidheid maakte de verleiding groot om even de tegenstander vast te houden voor wat rust. Bij beide teams zorgde dit voor extra uitsluitingen. Aquapoldro profiteerde hiervan en sloot de periode af met een 2-3 overwinning, wat de achterstand verkleinde naar 8-6.

VOORSPRONG

De uitsluitingen zetten zich door in de derde periode. Matthijs Jut pakte hier als eerste Flevo man zijn derde uitsluiting. De strafworp die volgde werd benut door Aquapoldro en twee aanvallen later stond het op gelijke hoogte met Flevo, 8-8. Flevo kreeg veel uitsluitingen in de verdediging tegen op de mid-achter positie. Daarentegen kreeg Flevo niet het voordeel van de twijfel door de arbitrage toen het haar eigen aanval via de midvoor speelde. Beide teams vochten voor de overwinning en Flevo wist nipt de voorsprong te behouden met 10-9.

ONTKNOPING

Voor het publiek was het een en al genieten en nagels bijten in deze zenuwslopende wedstrijd. De ontknoping in de vierde periode begon met opnieuw de gelijkmaker van Aquapoldro, maar deze werd opnieuw opgevolgd door een doelpunt van Mark Stolk van Flevo. Flevo knokte verder en werd beloond met een strafworp waardoor Mark Stolk alweer zijn achtste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Flevo bleef vechten voor het behoud van de voorsprong. Ook Robert Koelewijn pakte nog twee doelpunten voor Flevo voordat hij zijn derde uitsluiting kreeg. De stand was nu 14-10 voor Flevo, maar de reserves waren op toen ook Jelle Wiersma zijn derde uitsluiting pakte. Toen het fluitsignaal klonk, jubelde het publiek van blijdschap, het was Flevo gelukt. De eindstand was 14-12 in het voordeel van Flevo. 

Na veertien overwinningen, drie keer gelijkspel en vijf verloren wedstrijden eindigt Flevo net naast het erepodium op de vierde plek in de competitie. Na zijn proefperiode staat Jurjen Engelsman op om volgend seizoen volledig de taak als coach van Flevo H1 op zich te nemen. Doelpunten Flevo: Mark Stolk (8), Robert Koelewijn (3), Jelle Gijtenbeek (1), Ad van Twillert (1), Ivar Loos (1), Jelle Wiersma (1).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie