Flevo ligt klaar om de wedstrijd te hervatten na een time-out.
Flevo ligt klaar om de wedstrijd te hervatten na een time-out. Matthijs Jut

Moeizame overwinning voor Flevo heren 1 op De Houtrib

3 april 2023 om 08:21 Waterpolo

NIJKERK De Nijkerkse heren van Flevo 1 mochten aantreden in het Jaap van der Krol bad. De Houtrib wist de vorige keer Flevo goed onder druk te zetten, in Lelystad werd het 11-12 in het voordeel van de Nijkerkers. Onder begeleiding van Jurjen Engelsman en versterkt door jeugdspeler Storm de Jong begonnen de mannen scherp aan de wedstrijd.

Na slechts 13 seconden opende Mark Stolk de score voor Flevo. De eerstvolgende kans voor Flevo was een strafworp die helaas niet benut werd. Na diverse midvoor acties en schoten uit de tweede lijn wist Flevo de eerste periode af te sluiten met een 3-1 voorsprong.

De tweede periode verliep dramatisch voor Flevo, na meermaals onnodig balverlies wist de Houtrib zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd. Flevo wist deze periode maar tweemaal de achterkant van het net te vinden met behulp van Mark Stolk en Jelle Wiersma. Na een heftig bevochten tweede periode stond het 5-5. 

De derde periode was een gecontroleerde periode voor Flevo waarin er vooral gefocust werd op niet onnodig balverlies lijden. Storm de Jong was het lichtpunt in de derde periode, de debutant van Flevo scoorde na een zwemactie en bracht Flevo weer op voorsprong. 

Met een magere 7-6 voorsprong begon de slotfase van de wedstrijd. Het was erop of eronder. Jelle Wiersma was de laatste periode opgewarmd en wist tweemaal te scoren, Mark Stolk en Ivar Loos sloten de wedstrijd af en zorgde voor een 11-8 overwinning voor Flevo. 

Flevo heeft de punten in Nijkerk kunnen houden en verstevigde zo de vierde plek in de competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan komt het seizoen bijna ten einde.

Doelpunten Flevo: Jelle Wiersma, Mark Stolk (4), Evert Guliker en Storm de Jong (1). De volgende wedstrijd is in op zaterdag 15 april in Putten tegen Triton.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie