Afbeelding
Harry Koelewijn

Zwem- en waterpolovereniging FLEVO huldigt Henk Klok

Waterpolo

NIJKERK Hij was 13 jaar toen hij door het winnen van zwemwedstrijd van de Ambachtsschool lid mocht worden van FLEVO. Het zwem- en waterpolovirus heeft Henk Klok gegrepen en nooit meer losgelaten. Woensdag 19 mei werd hij tijdens de algemene ledenvergadering van de zwem- en waterpolovereniging gehuldigd voor zijn 75 jaar lidmaatschap.

Henk Klok, een sportman in hart en nieren, is inmiddels 88 jaar en klimt nog met enige regelmaat op zijn racefiets en golf wekelijks. Maar bovenal is hij betrokken bij de waterpolotak van FLEVO. Nog wekelijks geeft hij fanatiek training samen met de jeugd en is hij coach van het 4e herenteam.

SPORTIVITEIT Woensdag 19 mei werd hij tijdens de algemene ledenvergadering onder grote belangstelling gehuldigd. Nadat voorzitter Henno Koelewijn hem had gehuldigd en toegesproken, werden verschillende opnames vertoond waarin oud-teamgenoten, spelers die hij heeft getraind en gecoached, en collega-trainers hem toespraken. Allen spraken vol lof over zijn sportiviteit, fanatisme en humor. Nadat Henk een medaille kreeg omgehangen en verschillende cadeaus had ontvangen, nam hij zelf het woord. Na een woord van dank drukte hij de aanwezigen op het hart dat lid zijn van een vereniging ook betekent dat je je inzet als vrijwilliger.

Zoals een van de sprekers zei: ,,Zeg je Henk Klok, dan zeg je FLEVO. Zeg je FLEVO, dan zeg je Henk Klok. FLEVO hoopt nog lang van de tomeloze inzet van Henk te kunnen genieten. Henk kijkt uit naar een live ontmoeting met zijn oude polomaten in het jubileumjaar 2023, in juli van dat jaar bestaat de vereniging 90 jaar. 

advertentie
advertentie