Twan Klaassen (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap.
Twan Klaassen (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap. Gemeente Nijkerk
Video

Gemeente huldigt Nijkerkse sportkampioenen in korte film

23 januari 2021 om 17:35 Overig

NIJKERK In alle opzichten was het jaar 2020 door alle coronamaatregelen een bijzonder jaar. Ook de huldiging van de sportkampioenen op een podium tijdens de nieuwjaarsreceptie kon eind december 2020 niet doorgaan. In een mooie overzichtsfilm huldigt de gemeente de Nijkerkse sportkampioenen. 

Hiermee feliciteert de gemeente de kampioenen die het afgelopen jaar op het podium stonden. In aanmerking voor deze huldiging komen alle sporters die een medaille behaald hebben bij een officieel Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap. Het moet daarbij gaan om een wedstrijd die is gehouden onder toezicht van een door NOC*NSF erkende bond. Of een wedstrijd van een sportvereniging die aangesloten is bij een bond die erkend is door het NOC*NSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF.

‘HOUD MOED’ Sportwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: ,,Wat een geweldige prestaties in dit moeilijke jaar. Jammer is het dat veel sportwedstrijden niet door konden gaan. Dubbel blij ben ik met de fantastische sportkampioenen dit jaar. Zij hielden het trainen vol en vol overgave bleven zij met hun sport bezig. Sport is leuk en gezond. Of je nu een prof, een amateur of gewoon een recreant bent. Uiteindelijk gaat het er om dat je geniet van je sport of je dit nu doet in teamverband of individueel. Als kampioen of als je eindigt in de middenmoot of als verliezer. Houd altijd vol. Dat wil ik zeggen tegen alle sporters. Houd moed. Mogelijk eindig ook jij een keer op een podium. En samen komen we uit deze corona crisis.”

KAMPIOENEN Deze kampioenen die dit jaar schitteren in de film:

- Badabounce Dansgroep: Team Whoop! (bestaande uit 13 dansers in de leeftijd van 13 tot 17 jaar) werd Nederlands Kampioen. Team Motiv8ed (bestaande uit 7 dansers in de leeftijd 18+) werd Nederlands Kampioen

- Mervin van der Horst (Steeple Chase) werd Nederlands Kampioen 3000 meter

- Twan Klaassen (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap

- Marieke van Soest (Paracycling) werd twee keer Nederlands kampioen

- Henri van Ramshorst (inline skaten) werd derde bij het Nederlands Kampioenschap

- Jari van Polen (schaatsen) won zilver overall (zilver 500 meter,  brons 1500 meter, brons 1000 meter, winstsuperfinale) en zilver op de relay met Shorttrack

- Suéla Ruitenga (Fietscross) werd Nederlands Kampioen, categorie dames 16 jaar en ouder

- Colin Kampman (BMX) werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap

- Kyan Mulhuyzen (BMX) werd derde bij het Nederlands Kampioenschap

- Sacha van ‘t Pad Bosch (Karten) werd tweede bij het Europees Kampioenschap

- Aniek Jansen (tafeltennis) werd Nederlands Kampioen

Ook de volgende kampioenen hebben dit jaar een medaille gehaald, maar hebben zich niet aangemeld bij de gemeente voor de huldiging van de sportkampioenen: 

- Meredith van der Haar (fietscross) werd Nederlands kampioen

- Sofie Bouw (schaatsen) won zilver met schaatsen

- Therese Klompenhouwer (biljarten) behaalde haar achtste Europese titel driebanden

- Gert Jan van Esveld (paardensport springen) werd eerste Nederlands Kampioenschap

- Scott Deroue (motorsport) werd tweede Wereld Kampioenschap in de World Supersport 300

- Elize van de Mheen (paardensport springen) werd tweede Nederlands Kampioenschap bij de Young Riders

Bjorn Hueting (zwemmen) werd samen met vier andere teamgenoten (vanuit zwemvereniging ZPC Amersfoort) derde bij het Nederlands Kampioenschap estafette zwemmen. Hij was wel aangemeld, maar zag af van de video-opnames.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie