Afbeelding
Aalt Guliker

Trainer John Kamphuis mist perspectief en verlaat NSC

21 december 2021 om 09:03 Voetbal

NIJKERK John Kamphuis (47) stopt na dit seizoen als trainer van hoofdklasser NSC Nijkerk. De belangrijkste reden voor de Puttense trainer is de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. ,,Ik verwijt niemand iets, maar de inzet heeft niet tot het gewenste resultaat geleid.”

,,Dit seizoen is het niet gelukt om de kwantiteit en de kwaliteit van de selectie op een hoofdklassewaardig niveau te brengen”, zegt hij. ,,We hebben iedere week een beperkt aantal spelers, wat het moeilijk maakt om structureel te presteren. Op papier hebben we zeventien veldspelers en drie keepers, maar gemiddeld trainen we met twaalf of dertien veldspelers. Dat is lastig werken en het is nog maar de vraag hoe de selectie er komend seizoen uit gaat zien. Ook is het ongewis dat we dan wel voldoende kwaliteit hebben. Ik heb daarom besloten om niet te verlengen. Het gevoel moet goed zijn’’, verklaart Kamphuis, die zijn tweede periode bij NSC wel goed wil afsluiten. 

,,Tot op heden zijn de resultaten moeizaam, maar de 2-2 bij koploper Urk geeft aan dat we er alles aan doen om wel in de hoofdklasse te blijven.’’

Door Marco Jansen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie