Na een tussenjaar zonder club is John Kamphuis komend seizoen terug als hoofdtrainer bij NSC.
Na een tussenjaar zonder club is John Kamphuis komend seizoen terug als hoofdtrainer bij NSC. Aalt Guliker

NSC krijgt met Kamphuis een vertrouwd gezicht terug

2 maart 2021 om 16:35 Voetbal

NIJKERK Na een tussenjaar zonder club is John Kamphuis komend seizoen terug als hoofdtrainer bij NSC. De Puttenaar (46) volgt plaatsgenoot Mark Bakker op bij de Nijkerkse hoofdklasser. 

Kamphuis was in de periode 2017-2020 al drie jaar met het nodige succes trainer bij NSC: na degradatie uit de hoofdklasse in 2018 volgde directe promotie door het kampioenschap in de eerste klasse D. Het seizoen 2019-2020 stond NSC tiende in de hoofdklasse toen de competitie door corona werd afgebroken. ,,Ik heb er drie jaar middenin gezeten en heb nu een jaar afstand genomen. Verschillende geledingen binnen de club zoals de spelersgroep en sponsoren waren erg enthousiast om mij weer aan te stellen. Het informele circuit speelde al vanaf januari. Afgelopen zaterdag heb ik gesproken met het bestuur. De club ziet het helemaal zitten en dat zij graag willen geeft mij ook een goed gevoel, ook omdat de samenwerking erg prettig was.”

TERUGKEER Kamphuis stond het afgelopen jaar wel in de belangstelling van enkele eerste- en tweedeklassers, maar zag dit niet zitten. Hij solliciteerde zonder succes op een club van hoofdklasse en derde divisieniveau. ,,Het begint nu toch weer te kriebelen. Een club kiest niet vaak voor een terugkeer en daar zit een bepaald afbreukrisico in, ook omdat de spelersgroep grotendeels hetzelfde is. Maar ik vind het belangrijker om weer als trainer aan de gang te kunnen gaan, vandaar de keuze om er weer aan te beginnen.’’

WERKWIJZE Secretaris Wim Simon zegt dat de trainerscommissie van NSC ruimschoots de tijd heeft genomen voor een opvolger, nadat 5 januari al bekend was dat trainer Mark Bakker zou vertrekken. ,,Alle sollicitanten hebben we langs dezelfde meetlat gelegd, inclusief John. We hadden goede kandidaten, met een enkeling is een tweede gesprek gevoerd. Met John weten we wie we binnenhalen. We kennen zijn werkwijze, dat maakt de drempel wat lager. Dat verschillende spelers, zeker de nieuwkomers, de voorkeur gaven aan John als nieuwe trainer heeft ook meegewogen, maar daar hebben we ons niet door laten leiden.”

Door Marco Jansen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie