De technische commissie heeft in december al negentien spelers vastgelegd.
De technische commissie heeft in december al negentien spelers vastgelegd. Sparta Nijkerk

Nieuwe Sparta-selectie krijgt vorm: al 19 spelers zijn vastgelegd

15 december 2021 om 11:20 Voetbal

NIJKERK De contouren van de selectie van Sparta Nijkerk voor komend seizoen worden steeds meer zichtbaar. De technische commissie heeft in december al negentien spelers vastgelegd. Vier spelers vertrekken.

Janic Makizodila, Bryan Burgerhout, Justin van Groen, Thomas van Dijk, Wesley de Laat, Thomas van ’t Land, Roy Bakkenes, Rob Diderik, Jesse Buitenhuis, Laurens de Korte, Sam Krant, Ricardo Fransberg, Jerry Geurtsen, Mike Ahrens en Wouter Beukers horen ook komend seizoen tot de A-selectie. Nieuwkomers zijn keeper Johan Jansen (GVVV), middenvelders Thomas Reynaers (Noordwijk) en Christiaan van Hussen (Sportlust’46) en spits Tyrone Fonville (Hercules). 

Aanvoerder Donny van der Wal gaat op zoek naar een andere club en gaat niet in op het voorstel van de TC om zijn aflopende contract te verlengen. De middenvelder kwam in 2014 van IJsselmeervogels en heeft in acht jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan een succesvol tijdperk, zo oordeelt technisch manager Arjen Ruitenbeek. De speler zelf kijkt terug op een ‘prachtige tijd’ en denkt dat hij nu op een leeftijd (28) is om nog een andere uitdaging aan te gaan. Ook met spits Jesse van Nieuwkerk heeft de TC geen overeenstemming bereikt. De spits verlaat Sparta na twee jaar, nadat hij in 2020 overkwam van GVVV.

Verdediger Rick van den Brink uit Putten verlaat de club na twee seizoenen vanwege een perspectief op speeltijd. De linksback heeft dit seizoen weinig minuten kunnen maken door blessures en de concurrentie. De vooruitzichten zouden komend seizoen niet veel beter zijn, waardoor in overleg is besloten na dit seizoen uit elkaar te gaan. Aanvaller Maurice de Ruiter liet al in een eerder stadium weten de club te verlaten en heeft inmiddels getekend bij Spakenburg.

Door Marco Jansen

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie