Kleurloze zaterdag op ‘Spookpark’ De Ebbenhorst

21 nov, 07:00 Voetbal
Aalt Guliker
Nog maar een paar weken geleden stond De Ebbenhorst in vuur en vlam. Ruim 3000 mensen waren op 26 oktober bij de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag.
Nog maar een paar weken geleden stond De Ebbenhorst in vuur en vlam. Ruim 3000 mensen waren op 26 oktober bij de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag.

NIJKERK Een grijze, grauwe zaterdag. Moeder natuur lijkt het decor voor deze dag afgestemd te hebben op de actualiteit. Een dagje voetbal op sportpark De Ebbenhorst is normaal gesproken een ‘feestje voor jong en oud’. Hoe anders was het deze zaterdag? Het ‘bruisende balkon’ bleef leeg, jeugdspelers vonden hun ouders, opa’s en oma’s niet terug langs de zijlijn, Sparta 1 speelde voor lege tribunes. Maar er werd wel gevoetbald. Dat was de winst van een dagje Ebbenhorst in een door corona-maatregelen geregeerd tijdperk. ,,Het is allemaal heel dubbel,’’ aldus voorzitter Johan Evers.

WE HEBBEN GEWONNEN De spelertjes van Sparta Nijkerk JO11-6 komen rond de klok van 11.00 uur met lachende gezichten van het veld af. Keeper Lars van Hierden en zijn vriendjes zijn alles behalve aangeslagen. ,,Jammer dat we hebben verloren. Het is op het laatst 2-1 geworden voor die anderen,’’ zegt de 11-jarige Spartaan. Of hij zijn ouders en andere bezoekers heeft gemist? ,,Het is leuk als opa en oma komen kijken. Maar ik heb er geen last van.’’ Een teamgenootje ziet zelfs een klein voordeeltje nu de vaste supporters niet aanwezig mogen zijn. ,,Ik speel soms beter zonder mijn ouders langs de lijn,’’ zegt het lachende voetballertje.

Wij hebben normaal ook geen schreeuwende supporters langs de lijn