Afbeelding
Eigen foto

Oud-jeugdinternational van Curaçao komt NSC versterken

26 maart 2021 om 12:08 Voetbal

NIJKERK Voor het komend seizoen heeft hoofdklasser NSC Nijkerk Dean Lourensz vastgelegd. De aanvaller uit Zwolle komt over van DVS’33 in Ermelo, waar hij in het onder-23 elftal speelt. Lourensz is voormalig jeugdinternational van Curaçao. 

Voor het nieuwe seizoen komt hij daar vanwege zijn leeftijd (22) niet meer voor in aanmerking en DVS’33 ziet in hem geen speler voor de A-selectie. ,,Ik heb hierover geen gesprek gehad en daarom ging ik twee weken geleden de onderhandelingen aan met NSC. Het is woensdag rondgekomen. Ze hebben ambitie en spelen hoofdklasse. Een mooi podium voor mij om veel minuten te maken en mezelf te laten zien’’, zegt de vleugelaanvaller die rechts- en linksbuiten kan spelen. 

DROOM Lourensz is geboren op Curaçao. ,,Hier heb ik in alle jeugdelftallen van de nationale ploeg gespeeld tot en met onder 20 jaar. Het is mijn droom om voor het nationale team uit te komen’’, zegt de derdejaars Calo-student op Windesheim. In 2017 werd de aanvaller gescout door Go Ahead Eagles. Hij verhuisde op 18-jarige leeftijd na het afronden van zijn havo naar Nederland en heeft in Deventer een jaar in het onder 23-beloftenelftal gespeeld. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor DVS’33 in Ermelo.

Door Marco Jansen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie