Afbeelding
Aalt Guliker

Trainer Mark Bakker verlaat NSC Nijkerk

30 december 2020 om 13:03 Voetbal

NIJKERK Na één jaar als trainer bij NSC Nijkerk keert Mark Bakker terug naar SDC Putten. De Puttenaar volgt daar als hoofdtrainer Cesco Agterberg op, die na twee seizoenen vertrekt.

Bakker (34) is aangesteld voor één seizoen maar zijn intentie is structureel iets opbouwen. ,,Ik ben heel gericht benaderd door mensen van SDC Putten die de nieuwe technische commissie vormen en een beleidsplan hebben geschreven voor de komende drie jaar. Dit heeft veel draagvlak bij het bestuur en de businessclub en ik geloof er ook in. Ik ben zeker ook een trainer die daar bij past. Met die visie wil ik graag iets moois opbouwen door het ontwikkelen van de spelers en een andere speelwijze.”

CARRIÈREOPBOUW Bakker vindt het jammer dat hij al na een seizoen bij NSC Nijkerk vertrekt. ,,Ik heb het naar mijn zin en de mensen zijn daar druk rond het eerste elftal. Het is knap wat ze daar hebben neergezet. Ik ben bewust bezig met mijn carrièreopbouw en sommige mensen zijn verrast dat dit nu wat vroeg komt. Maar over deze vraag bij mijn eigen club heb ik serieus nagedacht. Ik zie kansen om ook zeker mijzelf als trainer te ontwikkelen.’’

VERSCHRIKKELIJK GOED Bakker heeft bij SDC Putten als speler de A-selectie gehaald, maar moest door blessures vroegtijdig stoppen. Als jeugdtrainer had hij een groot aantal jeugdteams van SDC Putten onder zijn hoede. ,,Als leider en als jeugdvoorzitter heb ik samengewerkt met Mark en toen vond ik het al een verschrikkelijk goede trainer. Het was voor mij niet zo moeilijk om hier ‘ja’ op te zeggen. We kunnen ons volledig vinden in het voorstel van de technische commissie”, aldus bestuurslid voetbalzaken Elbert Grift.

Bakker heeft vanaf 2016 drie seizoenen FC Horst uit Ermelo getraind en was in het seizoen 2019-2020 trainer van SDC Putten 2. Dat seizoen liep hij ook stage bij NSC tijdens de cursus UEFA A. ,,De technische commissie ziet Bakker qua vakkennis en als persoon als de ideale invulling van het profiel dat hoort bij het nieuwe technische beleidsplan”, zo meldt Peter Haarman, voorzitter van de technische commissie.

Door Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie