Afbeelding
Veensche Boys

Strafschoppen nekken Veensche Boys

1 februari 2020 om 22:36 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft het goede gevoel van de overwinning niet kunnen verlengen. Op eigen veld ging de blauwwitte formatie van Erik Assink met 1-2 onderuit tegen De Merino's. Een voorsprong bij rust voor Veensche Boys werd in de tweede helft omgezet naar een 1-2 nederlaag door twee benuute strafschoppen.

Dat Veensche Boys niet minstens één punt overhield aan het duel tegen de nieuwe koloper, hadden ze in feite aan zichzelf te danken. In de eerste helft was Veensche Boys immers verreweg de bovenliggende partij en kregen ze voldoende kansen om meer te scoren dan de ene treffer van Rody Buitenhuis. Een gebrek aan doelpunten wat ze in de tweede helft opbrak.

Na rust was het beeld immers omgedraaid en wad de ploeg uit Veenendaal beter. Met de wind in de rug kozen ze ervoor om snel de diepte te zoeken en de strijd aan te gaan. Barry de Winter en Jaimy Mol waren de ongelukkigen die de strafschoppen veroorzaakten, waardoor Joop de Bruin zich kon onderscheiden. ,,Een domme nederlaag," aldus trainer Assink. ,,Alertheid, dat hadden we net te weinig. In de eerste helft hadden we afstand moeten nemen en dan loop je tegen deze onnodige nederlaag aan."

Vreugde bij Rody Buitenhuis na zijn 1-0; uiteindelijk bleek het niet genoeg voor één of meer punten