Kees van den Heuvel

Veensche Boys te lief voor VRC

21 september 2019 om 19:00 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft de eerste competitiewedstrijd verloren van VRC uit Veenendaal. Het werd 3-2 in het voordeel van de gastheer, maar Veensche Boys ging teveel met de fluwelen handschoen om en had haar overwicht meer moeten verzilveren in goals. De doelpunten namens de Blauwe Helden werden gemaakt door Julian Buitenhuis en Nico van den Brom.

Veensche Boys toonde zich te lief voor de tegenstander. Eerder had het personeelsbestand al een knauw te verwerken gekregen, omdat Jaimy Mol en Lucas Mercera, het blok achterin, waren uitgevallen met een blessure. De eerste goal namens VRC werd al na drie minuten gemaakt. Ruben Rentenaar tikte de bal erin na een voorzet van Mitch van den Berg. Veensche Boys herpakte zich na deze klap en domineerde vervolgens de wedstrijd, maar er mankeerde wel veel aan de eindpass.

Pas na rust leek VRC het onderspit te delven. Julian Buitenhuis bracht na een minuut met een afstandsschot Veensche Boys op voorsprong en daarna kwam het team op dreef en leek VRC rijp voor de sloop. Na een overtreding op Tom van Donselaar werd een penalty toegekend en die werd verzilverd door Nico van den Brom. VRC leek stuk, maar herpakte zich na een overtreding in de zestien, veroorzaakt door Alwin van Domselaar, die met geel werd bestraft. Koen Nijhuis verzilverde de penalty. De al eerder gevaarlijke Mitch van den Berg maakte het karwei af door de 3-2 te maken. Veensche Boys lukte het daarna niet meer het krachtsverschil in klinkende munt om te zetten.