De strijd en het spel van Veensche Boys was goed tegen FC Weesp
De strijd en het spel van Veensche Boys was goed tegen FC Weesp Kees van den Heuvel

Herstel voor Veensche Boys

8 september 2019 om 10:32 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft zich zaterdag hersteld van het tegenvallende optreden een week eerder tegen Zuidvogels. Tegen FC Weesp speelde de formatie van Erik Assink veel beter en de 4-1 overwinning had zelfs veel hoger kunnen zijn.

Veensche Boys was duidelijk beter dan de gasten uit Weesp, die ook in de tweede klasse uitkomen. Pas aan het einde van de eerste helft werd dit overwicht uitgedrukt in doelpunten van Nico van den Bom en Julian Buitenhuis. De 2-0 halverwege het duel en het veldspel gaven geen reden tot verontrusting over de tweede helft.

Dat bleek, want Veensche Boys bleef de bovenliggende ploeg. Twee goede afstandsschoten van Jaimy Mol brachten de stand op 4-0 . Het werd daarmee een prima overwinning voor Veensche Boys dat zichzelf twee kleine verwijten kon maken. Het grote overwicht had nog beter in de stand naar voren kunnen komen en in de slotfase werd een tegentreffer geïncasseerd door een benutte strafschop. Maar de 4-1 overwinning geeft i ieder geval aan dat Veensche Boys beter kan dan ze een eerder in de bekercompetitie lieten zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie