Opnieuw eenvoudige zege Sparta Nijkerk VR1

7 september 2019 om 21:39 Voetbal Deel je nieuws

Na de 6-1 overwinning van vorige week werd ook de 2e bekerwedstrijd met ruime cijfers gewonnen door de vrouwen van Sparta Nijkerk. DVS’33 VR2 was het slachtoffer en werd met 6-0 verslagen.

Al snel was duidelijk dat de Spartanen, die een aantal belangrijke krachten misten, een maatje te groot waren voor de vrouwen uit Ermelo. Het duurde echter lang voordat dit uitgedrukt werd in de score. Na 5 goede kansen was het in de 24e minuut raak; Jolien van Looijengoed was de doelpuntenmaakster op aangeven van Christianne van Bloemendaal. Tien minuten later was het Elvira Dokter die een fraaie, van achteruit opgebouwde aanval, bekroonde met de 2-0. Vlak daarna de 3-0 door de uitstekend spelende Christianne van Bloemendaal.

Met wat meer overtuiging in de afronding en een snellere balcirculatie had de score bij rust veel hoger kunnen zijn.

De 2e helft was beter. Sparta Nijkerk ging meer de combinatie aan en creëerde weer voldoende kansen. 3 daarvan werden benut. De 4-0 was fraai; Jolien van Looijengoed trok strak voor en de ingevallen Lisa Brockl rondde knap af.

De 5e treffer kwam op naam van Elvira Dokter en in de 80e minuut maakte ook Jolien van Looijengoed haar 2e van de middag door op snelheid de DVS’33 verdediging te kloppen.

Gelegenheidskeepster Demi van den Brink had een makkelijke middag en hoefde niet 1 keer handelend op te treden. Wel ging ze 1 keer voor de show naar de grond, maar op dat moment had ze al in de gaten dat het doelpunt door buitenspel afgekeurd zou worden.

Ook een compliment voor de verdediging van Sparta Nijkerk, die niks weggaf deze middag.

Zo werd opnieuw met ruime cijfers gewonnen en kan volgende week zaterdag de knock-out fase van de beker bereikt worden bij minimaal een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld VR2.