Afbeelding
Robert Kreuning

Slechte beurt voor sc Hoevelaken

15 april 2024 om 00:24 Voetbal

HOEVELAKEN De aspiraties voor het behalen van de titel in de derde klasse kunnen vooralsnog geparkeerd worden voor sc Hoevelaken. Waar ze de druk op koploper Renswoude hadden kunnen verhogen, ging het mis. Op eigen veld ging de formatie van Rob van Diermen in de slotfase onderuit tegen Advendo’57: 1-2.

door Rob Schoon

Renswoude kende een vrije speelronde, dus kon Hoevelaken de koploper naderen tot op twee punten om de spanning te verhogen. Hoewel het moeizaam verliep, had Hoevelaken wel controle over het duel en toen Daan Vinke de 1-0 aantekende was het vooral wachten op meer treffers. Niet dat Hoevelaken heel veel kansen kreeg, maar van de aanval van Advendo’57 hadden ze vrijwel niets te vrezen. Totdat Jochem van Klompenburg vijf minuten voor de rust ineens de 1-1 op het scorebord zette. Hoevelaken kon opnieuw beginnen in de tweede helft.

Dat ging niet eenvoudig, want het spel werd er niet beter op van beide kanten. Het geluk leek aan de zijde van Hoevelaken, maar dat bleek een vergissing. Siem Kooistra leek de bevrijdende treffer te maken, maar zijn inzet belandde op de paal. En tot overmaat van ramp kreeg Advendo’57 in de slotminuut een enorme mogelijkheid. Marien van Roekel schatte die kans op waarde in en met de 1-2 bezorgde hij zijn ploeg de volle winst. Voor Hoevelaken is het zaak om de laatste vier duels te winnen om toch minimaal via de nacompetitie de kans op promotie te verkrijgen.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie