Tigo Renes (links). Archieffoto.
Tigo Renes (links). Archieffoto. Joey van Rootselaar

Tigo Renes wint zilver op WK junioren

11 oktober 2021 om 10:38 Vechtsporten

NIJKERK Tigo Renes uit Nijkerk heeft op de WK voor junioren in Olbia het zilver gewonnen in de klasse tot 90 kilogram. De judoka van Judo TeamNL moest alleen in de finale zijn meerdere erkennen in Peter Safrany uit Hongarije.

Renes won in de voorronden achtereenvolgens van Rodrigo Boavida uit Portugal (twee waza-ari’s) en Rhamatullo Mirzoev uit Tadzjikistan (waza-ari). In de kwartfinale was de nummer twee van de afgelopen EK junioren op ippon te sterk voor Adam Sangariev uit Rusland. Ook in de halve finale tegen Alex Cret maakte de 19-jarige Nederlander indruk. Na een waza-ari score kwam hij niet meer in de problemen tegen zijn Roemeense tegenstander. Renes mocht zich zo op gaan maken voor zijn tweede finale op een internationaal titeltoernooi in een maand tijd. In die eindstrijd kreeg Renes helaas geen vat op zijn tegenstander die met twee waza-ari scores wist te winnen.

In een gewichtsklasse lichter wist Mark van Dijk de eerste ronde niet te overleven. In zijn eerste ronde partij tegen de Fin Eetu Ihanamaki verloor de Nederlandse troef in de -81 kg in de golden score via aan houdgreep. Het betekende voor Van Dijk een vroegtijdig einde aan zijn toernooi.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie