Afbeelding
Aalt Guliker

Biljartclub Hoevelaken zoekt nieuwe leden

5 april 2022 om 08:00 Overig

HOEVELAKEN Veel mensen hebben moeite om na de coronaperiode weer in beweging te komen, merkt Tim La Gordt Dillié, voorzitter van de Biljartclub Hoevelaken. De Biljartclub Hoevelaken, sinds 2015 gevestigd in het clubgebouw aan de Veenwal 15a, kan weer enkele leden gebruiken. ,,Of je nu gevorderde, beginneling of recreant bent, bij ons voel je je snel op je gemak en is iedereen bereid je waardevolle tips en begeleiding te geven.”

,,Mensen vinden het lastig om na zo’n lange tijd weer nieuwe contacten aan te gaan. Biljarten is bij uitstek geschikt om niet alleen in beweging te komen, maar het is vooral ook laagdrempelig en gezellig. Je bent niet de enige die het nog niet echt onder de knie heeft”, zegt La Gordt Dillié.

Meedoen met de onderlinge competitie is ook een mogelijkheid, iedereen wordt ingedeeld naar sterkte. Ook voor de wat meer geoefende spelers zijn er zowel overdag als de ‘s avonds bondsteams, oplopend tot niveau C1. ,,Als lid krijg je een sleutel, zodat je ongelimiteerd toegang tot de club hebt.”

GESCHIEDENIS Het biljarten kent in Hoevelaken een lange geschiedenis. Biljartvereniging De Wiekstoters werd 45 jaar geleden opgericht en had toen als basis café restaurant De Wiekslag. Behalve het organiseren van de jaarlijkse OHK, de Open Hoevelakense Kampioenschappen, leverden de Wiekstoters ook strijd op bondsniveau en maten zij zich met andere biljartverenigingen. De Biljartclub Hoevelaken is een samenvoeging van De Wiekstoters en de B.C.H. ’95. 

In juni 2008 zijn De Wiekstoters in Sportcafé de Slag terechtgekomen toen café De Wiekslag hen geen onderdak meer bood. Dit jaar was de voorbereidingstijd vanwege corona te kort om de jaarlijkse OHK te organiseren, volgend jaar hopen ze deze traditie weer in ere te herstellen.

EIGEN LOCATIE De Wiekstoters wilden eigenlijk toch liever een eigen biljartlocatie realiseren, maar het lukte steeds maar niet om dit voor elkaar te krijgen bij de gemeente Nijkerk. Gijs van de Hoorn: ,,Toen we hoorden dat B.C.H. ‘95, die gehuisvest was bij de familie Mossink, ook wel een eigen locatie zou willen, hebben we de handen ineen geslagen en zijn we uiteindelijk één vereniging geworden onder de naam Biljartclub Hoevelaken. Op de Veenwal 15a te Hoevelaken huren wij nu de benedenverdieping van een pand op het terrein van Van Hooft Transport. Daarmee is onze droom uitgekomen en hebben we een eigen pand. Zonder de hulp van onze sponsoren en niet te vergeten de leden was dit nooit gelukt.”

INLOOPMIDDAGEN Wie zich wel eens aan een potje biljarten wil wagen, kan terecht tijdens de vrije inloopmiddag, op dinsdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. ,,Proef de sfeer en speel een potje. Het maakt niet uit of je een geoefende speler bent of niet, het gaat om de sportieve gezelligheid”, aldus Tim La Gordt Dillié. Meer informatie is verkrijgbaar via penningmeester Hans van Dijk, tel. 06-13360449 of voorzitter Tim La Gordt Dillié, tel. 06-50831620.

Door Gerrit Steen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie