Trimzwemmen kan in Nijkerk op verschillende niveaus.
Trimzwemmen kan in Nijkerk op verschillende niveaus. Mathilde Dusol

Zwemtechniek en conditie op elk niveau dankzij NTZV

17 september 2021 om 19:24 Overig

NIJKERK NTZV - de Nijkerkse Trimzwemvereniging - is 13 jaar geleden ontstaan vanuit Flevo en opereert zelfstandig. De vereniging telt zo’n 45 leden die op elke maandagavond zwemmen in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk.

,,Trimzwemmen is op basis van trainingsprogramma’s op een sportieve, gezonde maar ook gezellige manier werken aan je zwemtechniek en conditie’’, vertelt voorzitter Bas Garritsen. ,,Het is een zwemtraining waarbij we allerlei zwemslagen, vormen en technieken aanbieden. De vier zwemslagen zijn borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag’’, aldus Bas. Hij zwemt zelf in baan 6, ‘het trimzwemniveau voor gevorderde recreanten’.

Het wedstrijdbad heeft acht banen, waarin iedereen op zijn eigen niveau zwemt. De training is elke maandagavond, van 20.00-20.45 uur onder leiding van twee ervaren trainsters. Dit zijn Willeke de Jong en haar dochter Emily. Willeke: ,,Trimzwemmen is in de basis heen en weer baantjes zwemmen. Alles is mogelijk voor verschillende leeftijden en niveaus. Ik maak de trainingsschema’s en geef les aan de iets minder gevorderden. Mijn dochter geeft de gevorderde trimzwemmers les. We geven trainingsopdrachten met uitleg. De beste zwemmers krijgen een eigen schema.”

Trimzwemmen is een veilige sport met weinig kans op blessures. Bas: ,,In het water bewegen is goed voor je spieren en gewrichten. Je hoeft niet alles te kunnen, het gaat om het hebben van een gezellige avond en sportief bezig zijn.’’
Willeke wil graag mensen enthousiast maken voor trimzwemmen. ,,We hebben ruimte voor nieuwe leden, dus kom gewoon een keer meezwemmen om het te ervaren.’’
Meer informatie op www.trimzwemmen.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Stad Nijkerk verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-53488564 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie