Afbeelding
Scott Deroue / MTM Kawasaki MotoPort

Motorcoureur Scott Deroue nieuwe leider in het wereldkampioenschap

10 augustus 2020 om 06:35 Overig

NIJKERKERVEEN Scott Deroue heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de tweede WorldSSP300 race in Portimão. De Nijkerkerveense coureur behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen en is daardoor de nieuwe leider in het wereldkampioenschap.

Deroue liet een ijzersterke indruk achter tijdens de trainingen in Portimão. Nadat hij vrijdag de tijdlijsten constant aanvoerde, was Deroue zaterdag keurige tweede in de Superpole. Dit leverde de MTM Kawasaki MotoPort-coureur een uitstekende uitgangspositie op voor de twee races. 

GEEN GELUK In de eerste race had Deroue geen geluk. Door een crash ontstond er een breuk tussen de voorste twee rijders en een grote groep daarachter. Omdat er matig werd samengewerkt, kreeg Deroue niet de kans om het gat te dichten. Na zes van de tien ronden kwam er ook nog eens een rode vlag en daardoor werd de 24-jarige coureur na een fotofinish net niet als derde, maar als vierde in de uitslag opgenomen.

Zondagmiddag kreeg Deroue de kans om revanche te nemen tijdens de tweede race in Portugal. De coureur had een goede start, maar had het daarna even lastig. Deroue wist zich te herpakken en naar Ana Carrasco te rijden, die een klein gaatje had geslagen. Later in de race sloten er meer rijders aan, waardoor er een grote kopgroep ging strijden om de overwinning. 

LEIDING Deroue was veel vooraan in de groep te vinden en zette in de laatste ronde aan. Deroue ging als leider de laatste ronde in. In deze slotronde kwam er een rode vlag vanwege een crash kort achter Deroue in de voorste groep. Deroue werd tot winnaar uitgeroepen en scoorde zo zijn eerste zege in 2020.

Door deze overwinning heeft Deroue tevens de leiding in het wereldkampioenschap overgenomen. Hij heeft nu een voorsprong van tien punten op de nummer twee. De volgende ronde van het WorldSSP300 kampioenschap is in het weekend van 28 tot en met 30 augustus op Motorland Aragon. Er wordt dan twee weken achter elkaar gereden op het Spaanse circuit, wat betekent dat er in Aragon in totaal vier zullen plaatsvinden.

,,Wat een race! Ik had het in het begin niet makkelijk. Ik moest mij even herpakken, maar kon daarna het gat naar Ana dichtrijden", aldus Deroue. ,,De groep sloot later weer aan. In de laatste ronde ging ik pushen voor de overwinning en ik reed aan de leiding toen de rode vlag kwam. Ik ben superblij met deze overwinning. Ik wil mijn team bedanken, wat ze werken superhard. Ook Kawasaki en al mijn sponsoren. We staan eerste in het kampioenschap; top!”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie