Afbeelding
Dirk van den Bor

Nijkerker Albert Kuijsten blijft trainer van KV Revival

26 maart 2021 om 10:46 Korfbal

NIJKERK Albert Kuijsten is ook volgend seizoen trainer van de korfballers van Revival. De 31-jarige inwoner van Nijkerk presteerde dit seizoen uitstekend met de club uit Terschuur en hoopt volgend jaar in zijn derde seizoen bij Revival eindelijk de competitie gewoon af te maken.

Kuijsten was in het verleden trainer van het Zwolse Oranje Zwart en het tweede team van Antilopen uit Leusden. In 2019 maakte de sympathieke Kuijsten de overstap naar Revival. Omdat de samenwerking bij beide partijen naar tevredenheid verloopt, lag een contractverlenging in de lijn der verwachting. 

FANATIEKE TRAINER Kuijsten: ,,Revival is een leuke vereniging, ik heb het er echt naar mijn zin en de sfeer is prima. Ik ben een fanatieke trainer, de ploeg moet en gaat daar gelukkig ook goed in mee. Toen de club met het voorstel kwam om de samenwerking met een seizoen te verlengen, heb ik dat allereerst in combinatie met mijn privé-situatie op een rijtje gezet. In oktober ben ik voor de tweede keer vader geworden, wij hebben nu twee dochters van twee en nul. Ook heb ik een andere baan, ik heb nu een managementfunctie bij PinkRoccade op het gebied van cyber security en privacy in de gezondheidszorg. Maar dit combineer ik graag met het trainen van Revival”.

Revival is een leuke vereniging, ik heb het er echt naar mijn zin en de sfeer is prima

FLINKE STAPPEN Ondanks de beperkingen van de afgelopen maanden benadrukt Kuijsten ook wat positieve aspecten: ,,Een belangrijke doelstelling van dit seizoen was om het verschil tussen het eerste en tweede kleiner te maken. Eind januari zijn we weer gestart met het trainen van de jeugd en ons hele jonge tweede team. Daar hebben we nu meer tijd in kunnen steken en je ziet duidelijk dat we spelinhoudelijk flinke stappen maken. Ook komen er via-via steeds meer nieuwe gezichten bij en hebben we deze week zelfs al met achttien man getraind”.

ONEERLIJKE SITUATIE Bij Revival keerde in de zomer een aantal oudgedienden terug, waardoor de hoofdmacht een kwaliteitsinjectie kreeg. Vier van de zes wedstrijden werden gewonnen, waaronder op 10 oktober het laatste duel tegen de toenmalige koploper Regio’72. Ondanks de fraaie tweede plek van Revival pleit Kuijsten voor het beëindigen van de competitie: ,,We spelen in een leuke competitie met veel gelijkwaardige ploegen en staan er goed voor. De Korfbalbond hoopt de competitie eind april of in mei weer te hervatten, maar dat lijkt me een oneerlijke situatie. Bij Revival zijn bijvoorbeeld vijf van de tien selectiespelers 27 jaar of ouder, wij kunnen nog steeds niet normaal trainen terwijl dat bij sommige andere ploegen met veel jeugdige spelers wel kan. Het lijkt me veel eerlijker dat we wanneer dit weer mogelijk is, beginnen met onderlinge oefenwedstrijdjes. Een soort Regio Cup dus en niet een directe hervatting van de competitie. Hopelijk kunnen we in september dan weer echt een nieuwe start maken. Uiteraard afhankelijk van het niveau van de aanwezige spelers wil Revival dan weer zo hoog mogelijk eindigen, maar vooral met veel plezier spelen en verder groeien”.

Door Peter de Kinder

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie