Annemarie Krijkamp (l) en Saskia Krijkamp zijn klaar voor het Gert Krijkamp schoolkorfbaltoernooi.
Annemarie Krijkamp (l) en Saskia Krijkamp zijn klaar voor het Gert Krijkamp schoolkorfbaltoernooi. Maranke Pater

Al 65 jaar het Gert Krijkamp schoolkorfbaltoernooi

11 september 2019 om 08:53 Korfbal

NIJKERK Voor het 65ste jaar organiseert korfbalvereniging Sparta het Gert Krijkamp schoolkorfbaltoernooi. Door de inzet van Saskia Krijkamp en haar schoonzus Annemarie Krijkamp verloopt de organisatie heel soepel. Het was hun vader en schoonvader Gert die het schoolkorfbal mede hielp groot te maken.

Het is het enige sporttoernooi in Nijkerk waar alle scholen uit de gemeente aan meedoen. Saskia: ,,Het toernooi staat als een huis, zowel jongens als meiden mogen er aan meedoen en teams kunnen zich onbeperkt inschrijven zodat ook alle kinderen in de klas mee kunnen doen.” Als kind werden Saskia en Annemarie al ingezet tijdens de schoolkorfbaltoernooien. Annemarie: ,,Ik was op mijn twaalfde als clublid bijvoorbeeld al scheidsrechter bij wedstrijden.” Saskia: ,,Mijn vader betrok ons overal bij, zo heb ik veel op het wedstrijdsecretariaat gezeten om alle standen bij te houden.”

GANGBARE SPORT Het schoolkorfbal werd in het begin gehouden op de zaterdagen, toen nog een halve dag. Inmiddels neemt het de helft van de week in beslag en doen de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente mee. Annemarie: ,,In het begin was het nog niet echt een gangbare sport. De vereniging was nog niet heel groot en mijn schoonvader besloot het anders te gaan benaderen. Hij ging met andere vrijwilligers uit de vereniging gymlessen verzorgen en zo kreeg Sparta Korfbal ook steeds meer bekendheid.” Op een gegeven moment stopte het toernooi op de zaterdag en kwam de concentratie op de woensdag tot en met vrijdag te liggen. Annemarie: ,,Het is inmiddels zo’n groot evenement geworden en het blijft ieder jaar uitdagende puzzel om alle teams ingedeeld te krijgen.”

VERNOEMD Na het overlijden van hun vader en schoonvader werd het toernooi naar hem vernoemd. Inmiddels zitten de dames allebei niet meer op korfbal, maar ieder jaar zijn ze weer present bij de vereniging om hun handen uit de mouwen te steken. Saskia: ,,Het is toch een enorme eer dat er een toernooi naar hem is vernoemd en wij weten inmiddels hoe we het toernooi zo efficiënt mogelijk kunnen leiden. Ons nichtje Tessa Krijkamp doet sinds dit jaar ook mee en we kunnen uiteraard niet zonder de vele andere vrijwilligers.”

FAMILIE Vanuit de familie komen er dan ook ieder jaar weer hartverwarmende reacties. Saskia: ,,Iedereen denkt dan weer even terug aan onze vader die zich zo inzette voor het toernooi, het is ieder jaar weer een speciaal moment en we krijgen vaak berichtjes binnen als ‘succes en we zijn trots op jullie’.” Een groot deel van de familie helpt ook mee. Annemarie: ,,Mijn kinderen helpen met het verdelen en inpakken van de vaantjes bijvoorbeeld.” De komende weken staan nog open voor de inschrijving van de scholen maar de verwachting is dat er zo’n duizend kinderen verdeeld over tussen de 85 en 90 teams mee zullen doen.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie