Afbeelding
Sparta/Djops

Sparta/Djops verslaat Revival in laatste zaalwedstrijd van het seizoen

18 maart 2024 om 20:03 Korfbal

NIJKERK Sparta/Djops heeft afgelopen zaterdag de zaalcompetitie met een overwinning afgesloten. Tegenstander Revival bleek in een drukbezochte sporthal Watergoor niet opgewassen tegen de Nijkerkers en degradeert door de nederlaag naar de derde klasse.

Alle druk lag bij Revival. De ploeg uit Terschuur kreeg in de middag te horen dat KCD, de concurrent in de strijd tegen degradatie, verrassend won van DWS uit Kootwijkerbroek. Daardoor klom de ploeg uit Doorn tot boven de degradatiestreep. Revival moest winnen om alsnog de degradatie te ontlopen. Sparta/Djops was daarentegen al zeker van plaats drie en speelde slechts nog voor de eer.

ALLES OF NIETS Dat het voor Revival een ‘alles of niets-wedstrijd’ was merkten de Nijkerkers snel. De ploeg in het wit en bordeauxrood startte agressief aan de wedstrijd. Desondanks opende Rianne van Valkengoed de score voor de thuisploeg. Revival maakte daarna direct gelijk met een vrije bal. Hierna gingen de ploegen even gelijk op.

De 4-3 van Tom Lohuis en de daaropvolgende 5-3 van Linda Muis-van Deuveren waren het moment waarop het achttal van Brenda Voortman een gat sloeg. Sparta/Djops wist hierna stap voor stap de voorsprong uit te bouwen, al bleef het moeizaam gaan. Met een ruststand van 8-5 zochten de ploegen de kleedkamer op.

UITBREIDING VOORSPRONG Na rust waren het vooral de Nijkerkers die de korf vonden. Revival was niet meer bij machte om tegenstand te bieden en het Spartaanse achttal scoorde door. Pas bij een stand van 15-5 wisten de Terschuurders de enige twee uitdoelpunten in de tweede helft te maken.

In de slotfase bekroonde Siobhan Vedder, die op het veld definitief aan zal sluiten bij het eerste van Sparta/Djops, haar invalbeurt met twee doelpunten. Tom Lohuis besliste met zijn zevende treffer van de dag de eindstand: 20-7.

VOLGENDE WEDSTRIJD Daarmee kan Sparta/Djops met een goed gevoel naar het veld. Op 6 april speelt het team van Brenda Voortman haar eerste competitieduel. HKC uit Utrecht komt dan op bezoek op Sportpark luxool. De wedstrijd gaat om 12.30 uur van start.

Doelpunten Sparta/Djops: Tom Lohuis 7, Linda Muis-van Deuveren 4 , Marieke van de Kraats 2, Rianne van Valkengoed 2, Mirjam Top 2, Siobhan Vedder 2, Daan Lam 1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie