Startgrid met de Deroue Yamaha R6 op plaats drie
Startgrid met de Deroue Yamaha R6 op plaats drie Ad Kievit

Team Deroue Motoren doet goede zaken op TT circuit Assen

Autosport

NIJKERKERVEEN Het Team van Deroue Motoren uit Nijkerkerveen kwam afgelopen weekend in actie op het TT circuit van Assen. De Garderense Coureur Michael Mijnten mocht zich opmaken voor de derde race in het IDC kampioenschap. 

Tijdens de eerste training blijkt direct dat Mijnten en de Yamaha er goed bij staan. Direct een derde tijd die hij ook in de kwalificatie omzet naar een startplaats op de eerste rij. ,,Vanaf het eerste rondje voelde de motor goed aan. De afstelling klopte en het gevoel was direct vertrouwd”, aldus Michael. 

De start was minder positief en tijdens de eerste doorkomst vinden Michael  terug op de tiende plaats in het 32 tellende veld van 600cc motoren. Gedurende de race weet hij te herstellen en uiteindelijk weet de rijder met start nummer 38 als vierde over de finish te komen. Een fotofinish met slechts 0.002 seconde voor de op de vijfde plaats geëindigde Mendy Burma (winnaar van de eerste race).

,,De hele dag liep het goed, het ritme en de motor klopte vanaf het eerste moment. Tijdens de start zat ik in het verkeerde toeren bereik van de Yamaha, dat was jammer. Vooral omdat  ik uiteindelijk wel de snelheid bleek te hebben om mee te gaan met de kopgroep. Maar ondanks dat ben ik zeer tevreden over het verloop van de race, leuke en scherpe gevechten om toch nog terug te komen in de kop van het veld”, aldus Mijnten.

,,Donderdag avond heeft Ap Deroue mijn carburateurs nog gereviseerd zodat we vrijdag met goed materiaal naar Assen vertrokken, monteur Jan van Roekel heeft keihard gewerkt om de carburateurs om te bouwen naar de juiste afstelling van mijn motor. Als het dan op de baan allemaal blijkt te kloppen dan moeten we meer dan tevreden zijn”, vervolgt Michael. 

De reactie van Jan Van Roekel na afloop van de race was dan ook zeer positief ,,mooi gelopen vandaag!” Michael Mijnten schuift door dit resultaat van de zeventiende plaats in het algemeen klassement, direct de top 10 in naar een negende positie.

advertentie