Wim Oudejans hield dit NK-weekend viermaal de concurrentie ruim achter zich
Wim Oudejans hield dit NK-weekend viermaal de concurrentie ruim achter zich Monique Schoon

Viermaal NK-goud voor atleet Wim Oudejans

19 september 2021 om 20:32 Atletiek

NIJKERK De zesenzeventigjarige Wim Oudejans van Atletiek Vereniging Nijkerk heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien tijdens het Nederlands Kampioenschap Masters 2021. Oudejans kwam uit op de hardlooponderdelen 800 meter, 1.500 meter, 5.000 meter en 10.000 meter en sleepte vier gouden medailles in de klasse Masters 75+ in de wacht. De 10 kilometer ging vrijdagavond zelfs zo snel dat hij ook een Nederlands record vestigde. 

Het NK Masters 2021 werd gehouden in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo, een mooier podium is er in Nederland niet om heel erg hard te lopen. En dat deed Wim Oudejans vrijdagavond. Op de 10 kilometer besloot hij na 4 kilometer dat hij afstand wilde nemen van zijn concurrentie en dat lukte. Ronde na ronde nam Oudejans wat meer afstand en met een tijd van 44 minuten en 14 seconden behaalde hij niet alleen de winst, maar ook een officieel Nederlands record in de klasse Masters 75+.

Het eerste doel was daarmee behaald, maar Oudejans wilde ook op de 1.500 meter schitteren. Zaterdagmiddag begon die wedstrijd met enige vertraging door een haperende tijdwaarneming, maar vertragen deed Oudejans tijdens zijn race allerminst. Na 5 minuten en 58 seconden ging hij ook op deze afstand als eerste over de finish en dus een tweede gouden medaille. Het programma voor de zondag bestond uit de 800 meter en als de benen nog goed voelden, tevens de 5.000 meter. De benen bleken fantastisch, want de korte afstand werd in 2 minuten 57,71 seconden afgerond en daarmee was de derde gouden medaille in het bezit. Het goede gevoel was duidelijk aanwezig en dus besloot Oudejans ook de laatste doelstelling na te streven; de 5.000 meter. 

Het succesvolle NK weekend kreeg een passend slot, want ook op deze afstand greep Wim Oudejans de macht en behaalde zijn vierde gouden medaille in een tijd van 22 minuten en 5,66 seconden. Wim Oudejans kijkt uiterst tevreden terug op het NK Masters 2021. ,,Het was een succesvol weekend en de vorm was goed op het juiste moment. Zo verloor ik twee weken geleden nog op de 10 km van mijn grootste concurrent Dirk Visser, maar vrijdag was ik hem te snel af. Ik ben erg tevreden over mijn prestaties en de successen, maar wil ook zeker de meegereisde supporters en begeleiders bedanken voor hun steun.”

Viermaal goud op een rij
Na zo'n geweldige prestatie is een hekje een welkome rustplaats
Op de hoogste trede na de 1.500 meter
Waar kan je beter Nederlands kampioen worden dan in dit stadion?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie