Bert Paasman, co-auteur van het boek Album van de Indische poëzie, houdt een lezing tijdens de najaarsbijeenkomst van Stichting Oud Nijkerk
Bert Paasman, co-auteur van het boek Album van de Indische poëzie, houdt een lezing tijdens de najaarsbijeenkomst van Stichting Oud Nijkerk Particulier archief

Bert Paasman houdt lezing over Indië in liedjes

18 oktober 2022 om 08:25 Overig Deel je nieuws

Maandagavond 14 november houdt Stichting Oud Nijkerk haar najaarsbijeenkomst. Bert Paasman geeft die avond een lezing over Indië in liedjes. Bert Paasman is emeritus-hoogleraar ‘Koloniale en postkoloniale cultuur- en literatuurgeschiedenis’ aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De hele geschiedenis van Nederlands-Indië en het latere Indisch-Nederland komt in vogelvlucht voorbij aan de hand van liedjes, vanaf de VOC-tijd tot liedjes van Indische Nederlanders. De liedjes worden ten gehore gebracht en verlevendigd met foto’s over de Indische geschiedenis.

Na de pauze laat voorzitter Jan Cozijnsen beelden zien van het oude Nijkerk.

Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10, aanvang 19.30 uur. Toegang: € 5,-- p.p. inclusief koffie, gratis toegang voor Vrienden van Museum Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie