Leonie Bouwman geeft donderdagavond 17 november een lezing in Museum Nijkerk over haar Indische familiegeschiedenis.
Leonie Bouwman geeft donderdagavond 17 november een lezing in Museum Nijkerk over haar Indische familiegeschiedenis. Familie Bouwman

Leonie Bouwman geeft lezing in Museum Nijkerk over Indische familiegeschiedenis

10 oktober 2022 om 13:48 Overig Deel je nieuws

Donderdagavond 17 november geeft Leonie Bouwman een lezing over haar Indische familiegeschiedenis. Haar grootouders, Gijs en Lena den Dulk, vertrokken in 1930 naar de voormalige kolonie Nederlands-Indië waar ze een paar decennia hebben gewoond en gewerkt. Aan de hand van foto’s, boekfragmenten, gedichten en een selectie uit vele mappen vol geërfde familiebrieven, vertelt Leonie zowel over deze historie als over de sporen die de oorlogsgeschiedenis naliet in het leven van een kind dat al jong leerde te buigen voor de Japanse bezetter. Het is treffend en aangrijpend hoe de briefwisselingen de geschiedenis van Indië persoonlijk invoelbaar maken. Leonie Bouwman schreef hierover het boek ‘Buigen & Regenbogen’, te koop tijdens de lezing en in de museumwinkel. In de expositie zijn bijzondere voorwerpen van de familie Den Dulk uit Indië te zien, o.a. uit de tijd van Japanse (krijgs)gevangenschap.

U bent van harte welkom in Museum Nijkerk op donderdagavond 17 november, aanvang lezing 19.30 uur. Het museum is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost € 5,00 p.p. en is te koop in het museum of te bestellen via info@museumnijkerk.nl. De prijs is inclusief koffie of thee en bezichtiging van de expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’. De expositie is te zien t/m maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie