Afbeelding
Kees van den Heuvel

Glazen Thuis haalt 33.347,81 euro op

22 december 2020 om 10:00 Activiteiten

NIJKERK De editie van het Glazen Thuis heeft 33.347,81 euro opgeleverd. Dit bedrag werd zaterdag bekendgemaakt door initiator Dennis van den Hoogen in het bijzijn van ondernemer Gerard van den Tweel. 

Op het laatste moment werd besloten om al het zorgpersoneel in de gemeente Nijkerk (bijna 500 personen) een dinerbon te geven met een waarde van 25 euro. Hiermee was een bedrag gemoeid van 12,450 euro. Daarmee was de organisatie iets over haar budget gegaan, maar Gerard van den Tweel besloot het tekort met 3.750 euro aan te vullen. Euforisch was de organisatie over het opgehaalde bedrag en de inzet van vele tientallen vrijwilligers. Al het geld wordt besteed aan wensen van inwoners van de gemeente Nijkerk.

‘ABSURD HOOG BEDRAG’ Dennis van den Hoogen kijkt tevreden terug op de bijzondere editie van het Glazen Thuis, de goede doelenactie in Nijkerk. In de afgelopen week volgden vele memorabele momenten die met een lach en een traan gade werden geslagen. ,,We hebben zoveel mensen kunnen blij maken. Het werkte en het werd een groot succes. Meer dan 33.000 euro werd het, weet je wel hoeveel geld dat is? Het is een absurd hoog bedrag. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken.”

OVERWELDIGEND Van den Hoogen heeft veel moeten improviseren en dingen snel moeten regelen. Het was volgens eigen zeggen alsof hij zich in een rollercoaster bevond. ,,Het is hartstikke leuk dat je dit kunt en mag doen. De reacties achteraf waren overweldigend. Het bedrijfsleven heeft fantastisch gereageerd. We hebben van tevoren dingen uitgedacht en dat heeft goed uitgepakt. En als je kijkt naar al die donaties. Zo was er een familie die 500 euro bood voor slechts één plaatje. Top!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie