Carl Verheijen en Willy Oldenburger nieuwe directie van Nijkerkse Gezondheidscentra

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De besturen van Gezondheidscentrum Corlaer en Gezondheidscentrum De Nije Veste hebben besloten om per 1 maart Carl Verheijen en Willy Oldenburger te benoemen als directeuren bij elk van beide gezondheidscentra. De beide centra blijven zelfstandig voortbestaan met handhaving van ieders eigen accenten. Met dit besluit wordt het samenwerken tussen beide centra bevorderd en vereenvoudigd.

Oud-topschaatser Carl Verheijen is al sinds maart 2011 algemeen directeur van Gezondheidscentrum De Nije Veste. Per 1 maart wordt Carl Verheijen eveneens algemeen directeur bij Gezondheidscentrum Corlaer. Willy Oldenburger wordt per 1 maart directeur zorg in beide Gezondheidscentra. Tot deze datum werkt zij als praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk Corlaer.

Met de komst van Carl Verheijen naar Gezondheidscentrum Corlaer en het aantreden van Willy Oldenburger in beide gezondheidscentra beschikken de centra over een compleet en veelzijdig directieteam.

Carl Verheijen zegt over zijn rol voor beide Nijkerkse gezondheidscentra: ,,De eerstelijns gezondheidszorg in Nijkerk staat op een hoog niveau met twee hypermoderne gezondheidscentra. Ik ben verheugd nu voor beide centra een centrale rol te kunnen spelen, om een vooruitstrevende en klantgerichte gezondheidszorg in Nijkerk nog verder op de kaart te zetten. Met de kennis en ervaring over de eerstelijns gezondheidszorg die Willy meebrengt zie ik uit naar het vormen van een tandem met haar."

Willy Oldenburger over haar rol voor beide Nijkerkse gezondheidscentra: ,,Met mijn jarenlange ervaring in de eerstelijns gezondheidszorg en na het afronden van mijn studie over multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn denk ik dat ik een prachtige bijdrage kan leveren aan het verder ontwikkelen van beide gezondheidscentra in Nijkerk. En dat in een fase waarin de ongeveer 15 disciplines in elk van de centra gesetteld zijn en hun oog nu juist richten op de verdergaande samenwerking. Ik zie uit naar de samenwerking met Carl die ik heb leren kennen als een zeer gedreven persoon".

De besturen van de gezondheidscentra zijn verheugd over deze personele samenwerking. De doelstelling die beide centra hebben is immers identiek: Het leveren van de best mogelijke zorg aan de inwoners van Nijkerk. Henk van der Steeg, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Nije Veste: ,,Veel zorgprogramma's van beide centra waren al samen ontwikkeld, en deze stap in de samenwerking is eigenlijk een logische vervolgstap."

Dieter van de Castel, voorzitter van het Bestuur van Stichting Gezondheidscentrum Corlaer, is het met Van der Steeg eens. ,,Op diverse terreinen werken de beide Nijkerkse gezondheidscentra al samen, en met het benoemen van dezelfde directieteams, zetten we weer een stap richting verdergaande samenwerking en synergie, waarbij samenwerken nog geen samengaan is.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie