De Lokale Partij presenteert haar kandidaten

8 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Met enige trots presenteert De Lokale Partij haar kieslijstkandidaten. Zestien personen vertegenwowordigen tijdens de verkiezingen op 19 maart de partij. De lijst laat vertrouwde gezichten zien als Patricia van der Hurk, Aart Klompenhouwer,Ries van Elteren en Jan Willem Wicherink. Maar er zijn ook een aantal frisse nieuwkomers als Joyce Donselaar, Aalt van den Akker en Eddie Wassink.

Na het samengaan van de PPP en Lokaal Belang, is de rust in de Nijkerkse politiek teruggekeerd. Er is nu weer één echte lokale politieke partij voor de hele gemeente. Er is veel ervaring in de partij, maar met de nieuwkomers wil De Lokale Partij zorgen voor een frisse wind in de Nijkerkse politiek.

De lijst wordt aangevoerd door Patricia van der Hurk, gevolgd door Aart Klompenhouwer, beide afkomstig uit Nijkerk. Tot de verkiezingen van 19 maart zijn zij allebei fractievoorzitter van bovengenoemde partijen. Aart klompenhouwer zal na de verkiezingen wederom het fractievoorzitterschap van De Lokale Partij op zich nemen en Patricia van der Hurk is beoogd wethouder. Beiden doen al meer dan zestien jaar mee in de Nijkerkse politiek.

Op plaats drie staat Ries van Elteren, afkomstig uit Nijkerkerveen. Ries is inmiddels ook al zestien jaar actief in de politiek. Naast raadslid is hij ook lid van de commissie grondgebied.

De vierde plaats is voor Jan Willem Wicherink uit Hoevelaken, eveneens met veel ervaring in de politiek als raadslid sinds 2006. Hij is tevens lid van de commissie welzijn en Veiligheid.

Plaats vijf wordt bezet door Henk de Greef uit Nijkerkerveen. Henk is sinds 2010 actief als lid van de commissie Welzijn en Veiligheid want daar ligt zijn hart.

Peter Collignon uit Hoevelaken staat op plaats zes. Peter is financieel specialist en zeer actief als vrijwilliger. Tevens weet hij met zijn 25 jaar lange ervaring precies hoe het eraan toegaat in de politiek.

Op plaats zeven staat Else Venhoek uit Nijkerk. Else is sinds 2011 actief als lid van de commissie Welzijn en Veiligheid.

Joyce Donselaar-Klompenhouwer is nummer acht op de lijst. Zij is de dochter van en heeft de politiek met de paplepel ingegoten gekregen.

Nummer negen is Phillip van Beek, die met zijn zakelijke achtergrond het no nonsens principe in het politieke besturen wil brengen. Hij is lid van de commissie grondgebied. Op de nummers 10 en 11 staan achtereenvolgens Aalt van de Akker uit Nijkerk en Evert van de Pol uit Hoevelaken.

Willem de Bouter en Jan de Beer uit Hoevelaken staan op plaats twaalf en dertien. Eddie Wassink uit Nijkerk, bekent als programmamanager van 'Nijkerk 600' en specialist op het gebied van sportzaken is nummer 14. De lijst wordt compleet gemaakt door Sandra Cornelissen en beeldhouwer Jan-Carel Koster uit Nijkerkerveen op respectievelijk nummer 15 en 16.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie