Klaverjasmarathon SC Hoevelaken geslaagd

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Winterstop of niet, ook buiten de lijnen van het voetbalveld werd er bij SC Hoevelaken afgelopen zaterdag topsport bedreven. En dan niet met de bal aan de voet, maar met de kaarten in de handen. Uitslapen was er voor de deelnemers aan de 22e Klaverjasmarathon niet bij want het startschot klonk al om 8.00 uur.

door Gerrit Steen

Maarliefst 98 vroege vogels hadden zich ingeschreven voor dit toernooi dat gehouden werd in de kantine van voetbalclub SC Hoevelaken. Het was een hele zit, waaraan louter klaverjasbikkels meededen. De Klaverjasmarathon wordt altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gespeeld bij SC Hoevelaken. De animo hiervoor is altijd groot. Sinds de kantine van de SC Hoevelaken vier jaar geleden flink vergroot is, kunnen er meer tafels en dus ook meer deelnemers aan het toernooi meedoen dan in het verleden. Dit jaar deden er maar liefst 98 klaverjassers mee (49 koppels).

Frans Schimmel

Grote man achter het succes van het klaverjastoernooi is Frans Schimmel, penningmeester van de supportersclub, één van de grondleggers van de marathon en al tweeëntwintig keer het hoofd van de organisatie. De wedstrijden begonnen op zaterdagmorgen 4 januari om 8.00 uur en gingen continu door tot omstreeks 17.00 uur. 's Morgens werden er nog geen alcoholische versnaperingen verstrekt maar het was aftellen tot de klok van 13.00 uur: toen konden de eerste pilsjes op het nieuwe jaar besteld worden. Nadat de laatste partij gespeeld was werden de punten geteld en de winnaars bekend gemaakt.

Iedereen prijs

De Klaverjasmarathon is ontstaan als vervolg op de zogenaamde 24-uurs marathon die hiervoor in de Stuw werd gehouden. De animo daarvoor liep wat terug, waarna SC Hoevelaken de handschoen oppakte. Ieder jaar weer blijkt de grote animo voor dit toernooi. Dit jaar werden er door de deelnemers in totaal negen 'boompjes' gespeeld. Alle tafels waren bezet en op aan het eind van de klaverjasstrijd kwamen familieleden kijken hoe het de klaverjasbikkels vergaan was.

Van de 49 paren sprokkelde het koppel J. Lans en A. Lans de meeste punten bijeen. Maar uiteindelijk was iedere deelnemer een winnaar want het ging natuurlijk om de gezelligheid en iedereen ging na afloop met een prijs naar huis, met grote dank aan de vele sponsoren.

Uitslag

1. J.Lans/A.Lans (15768), 2. J.Venema/J.Venema (15691), 3. G.Zernitz/H.Hoksbergen (15551), 4. R.Oosterbroek/R.Klapper (15445), 5. A.Brons/J.Goseling (15415), 6. D.Smink/A.de Bruin (15393), 7. J.v.d.Berg/J.de Lange (15249), 8. I.Geitenbeek/R. Bezembinder (15189), 9. M.v.d.Brink/Ch.de Jong (15177), 10. W.Hoksbergen/ B.Hoksbergen (15051).

advertentie
advertentie