Jos Bouw aanvoerder FC Nijkerk

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/NIJKERKERVEEN - Routinier Jos Bouw (35) van Veensche Boys draagt op donderdag 4 juli de aanvoerdersband van FC Nijkerk. FC Nijkerk neemt het 4 juli, in het kader van Nijkerk 600 jaar, op tegen FC Utrecht.

Dat Jos Bouw tot aanvoerder is gekozen is volgens Harry Hamstra een logische keuze. ,,Jos is in dit gezelschap de absolute routinier, kende een mooie voetbalcarrière in zowel Nijkerkerveen, Nijkerk als Spakenburg. Hij heeft ervaring met de aanvoerdersband en eigenlijk vind ik het ook wel een mooi eerbetoon aan een voetballer die al zo lang de pollen uit het gras loopt en een liefhebber is van het spelletje. Laten al die andere jongens die tot de selectie behoren zich maar spiegelen aan zijn mentaliteit en carrière tot nu toe, dan liggen mooie tijden voor het Nijkerkse voetbal in het verschiet."

Jos Bouw is vereerd met de aanvoerdersband: ,,Dat vind ik een mooi gebaar en ik ben nog altijd ambitieus en eerzuchtig genoeg om trots te zijn op het dragen van die band. Zeker in zo'n historische wedstrijd die maar eens in de 600 jaar wordt gespeeld."

Bouw is momenteel weer speler van Veensche Boys, maar speelde daarvoor ook twee seizoenen bij Sparta Nijkerk en vier seizoenen bij Spakenburg. Met Spakenburg behaalde hij in het seizoen 2007-2008 het kampioenschap van de hoofdklasse. Eerder dit jaar gaf hij aan vanwege knieproblemen na dit seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen te zullen hangen. Onlangs kwam hij terug op dit besluit en behoort dus ook komend seizoen tot de A-selectie van Veensche Boys.

advertentie
advertentie