CDA wil geen nieuw stadhuis

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Hugo Doornhof

Naam: Geboren:

18 februari 1978 in Nijkerk

Gezin:

alleenstaand

Beroep:

advocaat

Hobby:

sporten (hardlopen, racefietsen, schaatsen) en trompet spelen

In gemeenteraad sinds: 2000 Politiek actief sinds: 1994 NIJKERK - De komende weken zal de Stad Nijkerk op deze speciale verkiezingspagina’s de lijsttrekkers en de lijstduwers van de deelnemende politieke partijen de gelegenheid geven zich te presenteren. Vandaag bijt Hugo Doornhof het spits af. Hij is lijsttrekker van de grootste partij in de gemeenteraad, het CDA. In deze artikelen vragen we de lijsttrekkers aan te geven wat zij hebben gedaan met hun verkiezingsbeloften in 2006 en wat hun belangrijkste plannen zijn voor de komende periode. Ook vragen wij hen aan te geven welke zaken te belangrijk zijn om op te bezuinigen en op welke zaken wat hen betreft wel mag worden bezuinigd.

Wat heeft het CDA gerealiseerd van de beloften uit 2006?

Doornhof: ,,Betere aanrijtijden van ambulances; de bouw van Sporthal Corlaer; nieuwe ondergronden van speeltuinen; meer woningen voor starters en een belastingteruggave van 100 euro per huishouden.”

Wat wil het CDA in de komende periode?

Doornhof: ,,Drie zaken zijn belangrijk. Ten eerste genoeg blauw op straat. Het CDA wil namelijk dat het respect op straat wordt vergroot. Dat kan niet zonder voldoende politieoptreden, omdat de politie de regels handhaaft. Steeds meer blijkt de zichtbaarheid van de politie echter onder druk te staan. Hoewel de invloed van de gemeente op de politie beperkt is, komt het CDA in actie voor genoeg agenten in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Dus een blijvende inzet voor blauw op straat!

Twee, meer sportvelden, omdat sport leuk is en belangrijk voor de gezondheid. Het is ook een manier om overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Daarnaast leren kinderen in teamverband respectvol met elkaar om te gaan. Er is echter een tekort aan sportvelden en kleedkamers. Het CDA wil daarom extra investeren in accommodaties van sportverenigingen.

Drie, gevaarlijke kruispunten voor fietsers verbeteren. Want veel Nijkerkers, Hoevelakers en Nijkerkerveners maken gebruik van de fiets. Er zijn in onze gemeente echter een paar gevaarlijke kruisingen voor fietsers. Dat kan zeker voor kinderen soms tot levensgevaarlijke verkeerssituaties leiden op. Daarom moeten er meer veilige fietsverbindingen komen. In het bijzonder moet een aantal gevaarlijke kruispunten verkeersveiliger worden gemaakt, zoals de fietsoversteken Jan Tijmensteeg en Bagijnenstraat.”

Welke thema’s zijn voor het CDA onopgeefbaar als het gaat om bezuinigingen?

,,In het CDA-verkiezingsprogramma staat dat het gemeentebestuur voldoende oog moet hebben voor ouderen, die vereenzamen, onvoldoende inkomen hebben en ondersteuning nodig hebben. Hun (zorg)voorzieningen zijn dan ook onopgeefbaar.”

Welke bezuinigingen mogen we wel van het CDA verwachten?

,,Het schrappen van het plan een nieuw stadhuis te bouwen. Het huren van een kantoorgebouw of het opknappen van het huidige stadhuis kost veel minder en maakt belastingverhogingen overbodig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie