Nieuwe aanpak van files in Gelderland

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/REGIO - De Provincie Gelderland en de regio’s Vallei, Noord-Veluwe en Rivierenland hebben samen met de NS vier strategische stationslocaties langs snelwegen in Gelderland geselecteerd. Het gaat om Geldermalsen, Ede (Veenendaal-De Klomp), Barneveld-Noord en Nijkerk-Corlaer/Harderwijk. Deze locaties krijgen de status van RegioPoort. Dit zijn stations langs snelwegen, waar automobilisten snel kunnen overstappen op het OV. Het is een van de maatregelen in de provincie Gelderland om files op toevoerwegen (A2, A12, A1 en A28) naar de Randstad aan te pakken.

Focus

De Taskforce heeft een duidelijke focus: locaties selecteren waar de overstap auto-OV optimaal gerealiseerd kan worden. Hiervoor zijn criteria ontwikkeld. De voornaamste zijn: goede aansluiting weg-spoor, ruimte voor parkeergelegenheid, minimaal 4x per uur een OV-verbinding naar de Randstad (op termijn) en kansen voor ontwikkeling van aantrekkelijke faciliteiten voor de automobilist. Tussen september en december 2007 bezocht de Taskforce diverse locaties in West-Gelderland. Van alle locaties zijn analyses gemaakt en vervolgens kansen op succes doorgerekend.

Inmiddels zijn vier locaties geselecteerd: Geldermalsen, Ede (Veenendaal-De Klomp), Barneveld-Noord en Nijkerk-Corlaer / Harderwijk.

advertentie
advertentie