‘Voices of Liberty’ zoekt nieuwe leden

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

In 1995 werd begonnen als gelegenheidskoor tijdens het bezoek van Canadese oorlogsveteranen in verband met de viering van 50 jaar bevrijding. Om die reden werd dan ook gekozen voor de naam ‘Voices of Liberty’. De opzet van het koor was het opluisteren van de festiviteiten met vaderlandse liederen en het zingen van de volksliederen. Dit viel bij de Canadese gasten dermate goed in de smaak dat direct na het optreden een uitnodiging volgde om naar Canada te komen om daar zowel voor de veteranen als de daar wonende geëmigreerde Nederlanders liederen te zingen.

Nieuwjaars- concert in de Vredeskerk NIJKERK – De Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘Voices of Liberty’ uit Nijkerk, dat in 1995 als reiskoor startte, zoekt op korte termijn enkele bassen en sopranen om de stemverhouding weer in balans te krijgen. Het koor heeft in haar 12-jarig bestaan een goede naam opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. Op 11 januari om 20.00 uur geeft het koor een nieuwjaarsconcert in de Vredeskerk, van Reenenpark 21 in Nijkerk.

Door Gerrit Steen

Buitenlands

De 14-daagse tournee werd een groot succes en andere buitenlandse tournees volgden. Eerst naar Bulgarije naar aanleiding van een bezoek aan Nijkerk van het koor van staalgigant ‘Kremikoftsi’ uit Sofia. Daarna volgden er concert optredens in Tsjechië en een tournee door Zuid Afrika en Swaziland.

Ook in eigen land is het koor een graag geziene gast. Diverse optredens werden onder meer verzorgd in Hoorn op Terschelling, in Purmer, de Volks Kerstzangdienst in Amersfoort. Ook werd er samen gezongen in verzorging- en verpleeghuizen, terwijl aan meerdere bijzondere kerkdiensten medewerking werd verleend. De belangstelling voor buitenlandse reizen is afgenomen en de nadruk zal meer gelegd worden op optredens binnen de landsgrenzen.

Nieuwjaarsconcert

Op vrijdag 11 januari 2008 zal in de Vredeskerk in Nijkerk een Nieuwjaarsconcert worden gehouden. De aanvang is 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open. Aan deze avond werken mee: Het Nijkerks Christelijk kinderkoor “De Regenboog” o.l.v. Wilma Gardebroek-Prins; Walther Deubel, tenor; Aly Lobel, sopraan; Frederiek Kamphuis, sopraan; Marije Ebbers, pianist; Rineke Moshe – de Wit, hobo en Hilbert Kamphuis, gastdirigent. Het geheel staat onder leiding van de dirigent Frederiek Kamphuis. De toegang tot het nieuwjaarsconcert is vrij.

Nieuwe leden

Tevens zoekt de “Voices of Liberty” nog nieuwe leden. Indien u interesse heeft, kom dan eens luisteren op één van de repetities. Wij repeteren weer op vrijdagavond 25 januari 2008 van 19.15 uur tot 21.15 uur in een zaal achter de Vredeskerk. Onze repetities zijn 1 x in de twee weken. Meer info: Nel Brielsman, Goudwesp 20, 3766 HP te Soest, tel. 035-6011467, e-mail: nbrielsman@hetnet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie