Dolle Maandag druk bezocht

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Zoals gebruikelijk waren de meeste festiviteiten te vinden op en rond het Plein. Hier was naast de braderie ook een groots opgezette Indonesische markt georganiseerd, de Pasar Malam. Zag het er in het begin van de middag nog een beetje bewolkt uit, later op de dag kwam het zonnetje door en maakte het Plein nog fleuriger dan het al was. Op het Plein reed een treintje rond voor de kleintjes, een mooie kinderattractie waar druk gebruik van gemaakt werd. Verder waren hier ook de standjes van de Pasar Malam te bewonderen en te proeven, want vooral voor dat laatste waren toch veel mensen naar het centrum van Nijkerk gekomen.

Pasar Malam in trek bij Nijkerkers NIJKERK - De Dolle Maandag Zomerbraderie is maandag weer druk bezocht. Van 14.00 tot 21.00 uur stond het bol van dolle, dwaze maar ook serieuze kraampjes in het centrum van Nijkerk. Natuurlijk was er van alles te koop, of het nu ging om snoep, tassen, riemen, zonnebrillen, horloges, kleding, schoenen of boeken, er was voor elk wat wils.

door Gerrit Steen

Lekker eten

Want het zou geen echte Pasar Malam zijn als er niet overheerlijke Indonesische gerechten en hartige hapjes te verkrijgen waren. De belangstellenden konden zich te goed doen aan smakelijke zaken zoals roti, gado gado, loempia’s, nasi, bami, broodjes saté, pasteitjes, bapao, spekkoeken en nog veel meer Indonesische specialiteiten. Veel mensen aten hun gerechten op het Plein op, maar er waren er ook die ze mee naar huis namen om zich daar te goed te doen. Indonesische drankjes waren er ook in de vorm van tjendol en dawet. En voor wie dat allemaal nog niet genoeg was, kon er bij de stand van de palingkwekerij uit Putten versgerookte paling gehaald worden.

Muziek

Jeffry Meiboom uit Zeist had het Pasar Malam gedeelte van de Dolle Maandag Braderie verzorgd en daar hoorde natuurlijk ook muziek bij, want zeg nu zelf, wat is een Pasar Malam zonder muziek en dans?

Hawai

Het begon ’s middags al voortvarend met een aantal dansgroepen die de talrijke toeschouwers hun danskunsten lieten zien. Te bewonderen en te horen waren kleurrijke dansgroepen op Hawaïïaanse muziek en fraaie muzikale klanken uit Tahiti. Het was bijna niet mogelijk om stil te blijven staan bij deze swingende optredens. ’s Avonds werden er muzikale optredens verzorgd door Ben Heart, die onder meer stevige rock & roll nummers ten gehore bracht en Rudi van Dalm, die prachtige Indonesische liederen liet horen.

Tante Nel

Gastvrouw van dit alles was de beroemde Tante Nel uit Den Haag, zij is bij praktisch iedere grote Pasar Malam in het land paraat. De Pasar Malam in Nijkerk vond ze heel geslaagd, er waren meer belangstellenden dan vorig jaar, een teken dat een dergelijk feest ook in Nijkerk aardig begint te leven.

Ook de organisator van de braderie, Gerben Visser, kan terugkijken op een geslaagd evenement dat veel bekijks had.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie