Proef Trofee 2007 voor De Salentein

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De twaalfde editie van Proef Amersfoort ging traditiegetrouw van start op Hemelvaartsdag. Vier dagen lang spanden twintig restaurateurs zich in om in de pagodetenten op De Hof de bezoekers de lekkerste hapjes en drankjes voor te schotelen. Het zonnige weer van de eerste drie dagen Proef zorgde voor topdrukte op het evenement. Onder de deelnemers bevinden zich de beste restaurants uit Amersfoort en omgeving, zoals Blok’s Restaurant, Restaurant & Wijnbar Merlot, Restaurant Het Bergpaviljoen, Restaurant-Hotel De Witte Holevoet (Scherpenzeel) en restaurant De Monnikendam. Restaurant De Salentein werd vooraf al getipt als een interessante nieuwkomer op Proef Amersfoort. De Salentein beschikt sinds de verbouwing over twee restaurants, het Koetshuis en het El Portillo grillrestaurant, die samen een sfeervolle mix opleveren van landelijke elegantie, modern design en Argentijns temperament. Het restaurant is al door het blad Managementteam uitgeroepen tot een van de beste zakenrestaurants en wordt in brede kring geprezen om de uitstekende keuken en relatief sympathieke prijs. Daarnaast beginnen ook de Salentein wijnen, die worden geproduceerd in het Argentijnse Mendoza, steeds meer naam te maken. Met de deelname aan Proef Amersfoort kon het Nijkerkse restaurant zich aan een breder publiek presenteren.

Bij eerste deelname meteen prijs NIJKERK/AMERSFOORT - Restaurant De Salentein heeft in het afgelopen weekend de Proef Amersfoort Trofee 2007 in de wacht gesleept. Het Nijkerkse restaurant nam voor het eerst deel aan het culinaire evenement op De Hof.

door Margreet Hendriks

Sinds 2001 wordt de kwaliteit van de deelnemende restaurants op Proef Amersfoort beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van televisiecoryfee Karel van de Graaf. Daarbij worden twee prijzen uitgedeeld, te weten een eervolle vermelding en de Proef Amersfoort Trofee voor de deelnemer die zich het best profileert.

Karel van de Graaf prikte op Proef Amersfoort samen met de juryleden Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en de heer Zei Lai Sin (Lai Sin’s restaurant in Driebergen) bij alle deelnemers een vorkje. Restaurant Het Bergpaviljoen kreeg van de jury de eervolle vermelding toegekend voor hun kwaliteit, stijl en adembenemende presentatie. Eigenaar Eddie van den Bor was zeer vereerd met de oorkonde. De hoogste onderscheiding, de Proef Amersfoort Trofee, ging naar de debutant van Proef Amersfoort, restaurant De Salentein uit Nijkerk. Juryvoorzitter Van de Graaf roemde De Salentein om de vrolijke bediening, schitterende tenues, de hippe uitstraling, maar bovenal om de fantastische octopussalade die zij de jury hadden voorgezet. Gastheer Hans Smilde en chef-kok Roland Bruggeman van De Salentein namen zichtbaar blij de trofee in ontvangst. ,,Meteen bij de allereerste presentatie van ons restaurant op Proef Amersfoort de trofee krijgen; dit is echt geweldig’’ reageerde Smilde. In de tent van De Salentein bleef het lang feest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie