Feestelijke opening Moolenbroek Schoenmode

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het zal niemand zijn ontgaan; de afgelopen weken is de winkel van Moolenbroek Schoenmode een heuse metamorfose ondergaan. Onlangs werd dit heugelijke feit gevierd met een feestelijke opening.

De winkel is al 42 jaar gevestigd in Hoevelaken en niet meer weg te denken uit het centrum. De eerste generatie Moolenbroek is ruim 60 jaar geleden gestart met de reparatie en verkoop van schoenen in Zwartebroek. In 1969 is de winkel in Hoevelaken geopend, eerst aan de Wiekslag en later in het huidige pand aan de Westerdorpsstraat 11. Doorgegeven van vader op zoon, een echt familiebedrijf dus. En nog steeds, want inmiddels is ook de vierde generatie Moolenbroek in de zaak getreden.

Familiebedrijf

Leon van Moolenbroek, zoon van Cor & Annelies, is sinds 2010 werkzaam in de winkel en sinds januari dit jaar ook mede-eigenaar.,,Van mijn ouders heb ik het vak geleerd, we zijn goed op elkaar afgestemd. Zij hebben ruim 40 jaar ervaring dus ik kan nog veel van ze leren. Van mijn vader heb ik ook het schoenmakersvak geleerd. Ik repareer nu zelf schoenen en tassen. Het inkopen van nieuwe collecties doe ik samen met mijn ouders en mijn vriendin. Maar zij laten mij heel erg vrij hierin. Zo krijg ik de kans om mijn eigen visie te ontwikkelen. Dit geldt ook voor het nieuwe interieur van onze winkel. Het was tijd voor een frisse uitstraling. Hier hadden wij genoeg ideeën voor en dit hebben wij dan ook verder uitgewerkt naar een eigen ontwerp. Voor de uitvoering hiervan zijn wij om de tafel gegaan met een vriend van ons: Dirk Wessel Coppoolse van DC Interieurs. Hij heeft goed naar onze wensen geluisterd en een mooi resultaat gerealiseerd''.

Verbouwing

Voordat Leon in 2010 in de winkel ging werken werkte hij als bouwkundig opzichter. Een hele ommekeer dus. Maar hij heeft er geen moment spijt van. Bovendien kwam zijn bouwkundige achtergrond goed te pas tijdens de verbouwing. Hij heeft het proces begeleid en hier en daar ook een handje meegeholpen. En echt alles is aangepakt, van het plafond tot de vloer: alles is nieuw. Tijdens de verbouwing is de winkel één dag dicht geweest. Dit in verband met het egaliseren van de vloer. De familie Moolenbroek is bewust open gebleven om zo het contact met de klanten te behouden. De reacties van de klanten zijn veelal lovend. En dat is ook niet zo gek, want het is een hele transformatie geworden. De meubels in hoogglans wit zijn licht en fris maar door de bruine houten accenten in het meubilair en de vloer blijft de winkel warmte uitstralen. De familie is erg blij met het eindresultaat en vooral erg trots op hun nieuwe winkel.

Inkoop

In de vernieuwde winkel heeft de familie Moolenbroek meer presentatie ruimte gerealiseerd. Dit gaf hen de kans om een nog bredere collectie neer te zetten. Zo is het merken aanbod uitgebreid maar ook is er voor dames meer keuze in tassen en voor heren meer keuze in ceintuurs. De familie Moolenbroek:,,Voor de inkoop van de collectie moet je goed vooruit kunnen kijken. Het is nu lente maar wij zijn alweer klaar met de inkoop voor de volgende winter. Op de beurs spreken wij veel met collega's maar ook luisteren wij goed naar onze klanten. Oudere dames willen tegenwoordig ook modische schoenen, terwijl kinderen zich steeds meer spiegelen aan de volwassen stijl van hun ouders. Naast modiciteit zorgen wij ook voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Schoenen zijn de basis, ze dragen je hele lichaam. Dag in dag uit, daarom is het van belang dat ze lekker zitten maar ook goede steun bieden.''

Collectie

,,Dit voorjaar zien we erg veel kleuren voor dames. Qua modellering zijn er veel korte stoere laarsjes, uitgewerkte slippers en sandalen met sleehakken. Wij zijn steeds op zoek naar de laatste trends. Met merken als Metro, SPM & Mjus hebben wij leuke mode en een goede prijsopbouw. Wij hebben ook een breed assortiment comfort schoenen waaronder ook veel modellen met uitneembaar voetbed, verschillende breedtematen & schachtwijdtes. Onze comfortmerken zijn o.a. Think, Durea & Gabor. Voor heren merken we dat mode een steeds grotere rol gaat spelen. Vroeger kochten mannen schoenen puur uit noodzaak. Maar nu vinden mannen het leuk om meerdere modellen en kleuren te hebben en zo af te kunnen wisselen. Dit seizoen zien we veel invloeden vanuit de ouderwetse bootschoenen. Verder zijn de schoenen nonchalant maar toch luxueus. Dit is terug te zien bij o.a. Blackstone & Gaastra. Ook voor geklede schoenen kunt u bij ons terecht. Wij hebben een ruim aanbod van o.a. Van Bommel. De kindercollectie voor dit voorjaar is kleurrijk en divers. Wij hebben aanbod voor elke leeftijdscategorie. Dit begint al bij maat 17, voor baby's. Hierin is vooral het materiaal belangrijk, echt leer van de soepelste kwaliteit. Daarna volgen de eerste loopschoentjes met flex zolen. Voor kinderen is het van belang dat de pasvorm & het voetbed goed is, uiteraard moet ook de maat goed zijn. Daarom meten wij de voeten middels een computer op in lengte en breedte. Met deze informatie kunnen wij de perfecte schoen vinden, die past bij de voet van uw kind.''

Reparaties

Naast de uitgebreide schoenencollectie voor dames, heren & kinderen heeft Moolenbroek Schoenmode ook accessoires als sokken, ceintuurs, tassen & portemonnees. Ook voor het onderhoud van schoenen en andere lederwaren kunt u er terecht. Daarnaast blijft Moolenbroek Schoenmode een vertrouwd adres voor het reparen van schoenen. Het vernieuwen van de zolen en hakken maar ook nieuwe ritsen inzetten en laarzen innemen behoren tot de mogelijkheden. En alle reparaties zijn binnen 1 dag klaar.

Toekomst

,,Op dit moment wordt er aan onze website gewerkt, deze zal binnenkort online gaan. Op de website: www.moolenbroekschoenmode.nl zal de hele collectie te zien zijn. Maar het wordt geen webshop''. Leon ziet het internet meer als hulpmiddel. ,,Het is een aanvulling van onze service. Voor ons staat, naast een goede pasvorm en kwaliteit, ook de service hoog in het vaandel. Ik geloof dat wij met onze vakkundige kennis het verschil kunnen maken. Bovendien geloven wij dat een schoen altijd gepast moet worden. De klant moet een schoen voelen en zien. Is de maat goed, loopt de schoen lekker, sluit deze mooi aan? Allemaal factoren die meespelen bij het kopen een goede schoen'', aldus Leon. Voor het volgende seizoen heeft de familie ook alweer mooie vooruitzichten. Zo hebben zij onder andere merken als Manas, Footnotes, Hub, Magnanni & Brunotti toegevoegd aan hun assortiment voor aankomende winter. Maar dat duurt nog even. De familie richt zich nu eerst op het zomerseizoen en gaat vooral genieten van hun prachtige nieuwe winkel.

Openingsactie

Om de opening van de vernieuwde winkel ook met de klanten te delen zullen er vanaf vrijdag 6 april feestelijke acties zijn. Zo krijgen de heren bij aankoop van een paar schoenen vanaf € 120,- een gratis centuur t.w.v. € 39,99 of een set houten schoenspanners. Dames kunnen bij een minimale besteding vanaf € 80,- kiezen uit een sjaal t.w.v. € 19,99 of een onderhoudsset van Bama. Verder zijn er kortingsacties op geselecteerde artikelen en is er voor de kinderen een grabbelton met kleine cadeautjes (op=op).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie