Wethouder deelt zout uit aan winkeliers

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

"We willen op deze manier aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die iedereen heeft om zijn of haar eigen stoep schoon te houden. Dit geldt natuurlijk ook de ondernemers en winkeliers in onze gemeente. Wij zijn van mening dat , door deze ludieke actie, mensen zo gevraagd worden een steentje bij te dragen aan het begaanbaar houden van onze stoepen en wegen in de gemeente Nijkerk. We kunnen iemand van negentig die nog zelfstandig woont, moeilijk verplichten zijn of haar stoep sneeuwvrij te houden. Er zijn vast mensen in de buurt die even de handen uit de mouwen willen steken', zegt wethouder Geert Horst. Hij deelde gisteren een aantal emmers zout uit aan winkeliers in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. De overige winkeliers krijgen deze week via de gemeente ook een gratis emmer zout. Als het zout op is, kunnen zij zelf zout halen bij de Milieustraat. Ook inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen hier gratis zout afhalen, " zegt Horst die voor de volledigheid aangeeft dat er voor de komende winter ruim twee keer de normale hoeveelheid strooizout is aangeschaft.

NIJKERK/HOEVELAKEN - Wethouder Geert Horst deelde op dinsdag 6 december emmers strooizout uit aan een aantal winkeliers. Het gaat om een symbolische actie om de winkelstraten in de gemeente Nijkerk sneeuwvrij te houden in de winter. En om mensen te vragen mee te helpen de straten, stoepen en wegen in hun wijk ijs- en sneeuwvrij te houden.

Zoutinkoop

Samen met de gemeente Barneveld heeft de gemeente Nijkerk zich aangesloten bij de regio Noord Veluwe (gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten). Gezamenlijk is een zoutcontract gesloten met AKZO Nobel. Voor de gemeente Nijkerk komt dit neer op een startvoorraad van 300 ton zout (de oude startvoorraad was 120 ton). Een gedeelte van de startvoorraad wordt pas afgeroepen wanneer dat nodig is (circa 120 ton). Daarnaast wordt 130 ton als strategische voorraad voor de gemeente Nijkerk opgeslagen bij Akzo. Ook is nog 120 ton zout beschikbaar van het vorige seizoen. Totaal: 550 ton.

Aanvullende maatregelen gladheidbestrijding

Net als vorig jaar zullen, indien nodig, aanvullende maatregelen worden genomen om de gladheid te bestrijden. Er zal dan preventief worden gestrooid, ook wel nat strooien genoemd. Daarnaast zal gelijk met het strooien op de fietspaden ook de sneeuwborstel worden ingezet. Deze methode is zeer effectief gebleken bij veel sneeuw, zoals in het afgelopen winterseizoen het geval was.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie