Opening kerk Tärian in Roemenië

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

'De opkomst voor de opening was overweldigend. De meeste mensen moesten de dienst in de buitenluicht bijwonen. De plaatselijke RK pastoor had vrijdag in de mis gebeden om mooi weer voor deze zondag, en dat gebed is verhoord', aldus Heintje. 'De deuren konden open en de muziek van de fanfare was prima te horen. Wat een feest en wat een blijdschap! Dat doet wat met je, het is zo geweldig voor je eigen geloofsleven. Wij hebben zo veel en zijn er soms zo weinig dankbaar voor. Deze mensen hebben zo'n kinderlijk geloof en leven zo dichtbij de Bijbel. Ze moeten af en toe een keus maken tussen 'brood kopen, of stenen voor de bouw van de kerk'.

NIJKERK - In 2010 en 2011 hebben jonge mensen uit de gereformeerde kerk van Nijkerk, met Jan en Heintje Bakker als reisleiders, een kerkje met 80-100 zitplaatsen in Tarian, Roemenië helpen bouwen. Veertien dagen van hun vakantie reserveerden de jongelui om daar de handen uit de mouwen te kunnen steken. Het project bereikte z'n afronding in de feestelijke opening op zondag 6 november jl. De vrijwilligers uit Nijkerk kregen daarbij 'ereplaatsen' toegewezen. Jan en Heintje Bakker brachten felicitaties en groeten uit Nijkerk over. door Maria Stoorvogel

Is het vrijwilligerswerk voor Tarian met de opening van de kerk nu afgesloten?

'Nee uiteraard niet', zegt Jan. 'Onze vrijwilligers zijn ook bij de kinderen van de school betrokken. In de zomerweken hebben we met hen veel gezongen, Bijbelverhalen gelezen, werkjes daarbij gemaakt enzovoort. Bijvoorbeeld het verhaal over de Goede Herder leent zich heel goed om kleine 'schaapjes' te maken. De zigeunerkinderen (Roma) hebben in Roemenië een geweldige achterstand. Ze zijn erg arm en krijgen daardoor slechte voeding. We geven hun dan ook les in rekenen en lezen in het Gipsy Mission Centre in Oradea.'.

Heintje: 'Maar geen geld, geen school. Want ze moeten op school wel elke dag een maaltijd krijgen en er moet verwarming zijn. Het is daar 's winters erg koud. Als het geld op is voor eten en verwarming wordt dus de achterstand steeds groter'. Jan en Heintje proberen zoveel mogelijk bij te dragen door heerlijke appeltaarten te bakken. De opbrengst van al het eigen gemaakte gebak gaat voor het grootste deel (minus kosten ingrediënten) naar Stichting Cordaad Nijkerk. En niet alleen bákt het echtpaar Bakker, ook bereidt het salades en erwtensoep. En ze verzorgen en bezorgen ook nog uw barbecue of catering aan huis.

Het gironummer van Stichting Cordaad is: 3278342. De website is te vinden onder: www.cordaad-nijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie