Afbeelding
ANP Foto

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

16 januari 2019 om 10:34 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

16 januari 2019

Nijkerk

Workshop mozaïek 3D
19.00 Slichtenhorsterweg 35
In deze workshop op woensdag 16 en 30 januari en 13 februari van 19.00 tot 22.00 uur leert Wilma Jacobi de deelnemers technieken om een eigen mozaïek sculptuuur te maken, met ruwe matte cement en kleurig glanzend glasmozaïek. Locatie Collage Kunstcentrum, Zuiderinslag 4b te Hoevelaken. Meer info op www.collage-hoevelaken.nl/

Hoevelaken

Bert Haanstra Filmavond
19.30 Sportweg 25
Woensdag 16 januari is er in de Kopperhof een filmavond met de werken van regisseur Bert Haanstra. Ronald van de Vate, die uitstekend bekend is met het Bert Haanstra oeuvre, verzorgt de inleiding van deze avond. Kaarten kosten 7 euro. Tickets zijn te bestellen op www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken. Locatie: De Kopperhof, Sportweg 25, Hoevelaken. Aanvang 19.30 uur.

17 januari 2019

Nijkerk

Inloophuis in de Kruiskerk
9.30 Venestraat 44
Iedereen is welkom in het Inloophuis van de Kruiskerk, Venestraat 44, om andere mensen te ontmoeten onder genot van een kopje thee of koffie. Jan van de Kuinder zal foto's laten zien en vertellen over Antartica. Er kan gewandeld worden in een groepje vanaf 10.00 uur en er wordt gehaakt voor hartendekens. Om 11.45 uur wordt er gezamenlijke erwtensoep gegeten.

Film en lezing: Loving Vincent
18.45 Frieswijkstraat 99
In samenwerking met de VUN wordt 17 januari de film 'Loving Vincent' vertoond in de Bibliotheek Nijkerk. Voor de film verzorgt kunsthistoricus Diana Kostman een korte introductie voor deze film. Loving Vincent is een project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Film en lezing kosten 15 euro. Een kaartje voor alleen de film kost 7,50. Tickets zijn te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken. Locatie Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99. Aanvang lezing: 18.45 uur. Aanvang film: 19.45 uur.

18 januari 2019

Hoevelaken

Filmcafé Hoevelaken: 'Three billboards'
20.15 De Brink 10
De film 'Three billboards outside Ebbing, Missouri' is te zien in de Stuw. Maanden na de brute moord op de tiener Angela, heeft de politie van het stadje Ebbing nog niemand kunnen arresteren: geen bewijzen, geen verdachten en geen afsluiting voor de familie. Het verhaal ontvouwt zich verrassend met karakterontwikkelingen en plotwendingen. Kosten: 7 euro. Tickets via www.bibliotheeknijkerk.nl of bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

19 januari 2019

Hoevelaken

IVN Nijkerk Nieuwjaarsreceptie
15.30 Zuiderinslag 2
Op 19 januari houdt IVN Nijkerk vanaf 15.30 uur haar nieuwjaarsreceptie/open dag met o.a. een werkgroepenpresentatie op recreatiepark Overbos. Vooraf, om 13.30 is er een wandeling door het Hoevelakense Bos onder leiding van Bram van de Klundert. Iedereen is welkom. Wel graag even van te voren opgeven in verband met de catering. Info en opgave bij Ruud Verhoef op nummer 06 50743818 of via receptieivnnijkerk@ivn-nijkerk.nl.

21 januari 2019

Nijkerk

Van kruistocht tot kruidnagel
20.00 Holkerstraat 36
In het Parochiehuis St. Jan, Holkerstraat 36, zal prof. dr. Martha Frederiks een lezing houden over de 'bijproducten van de interactie tussen Moslims en Christenen'. Deze avond wordt georganiseerd door de commissie Vorming en Toerusting Nijkerk. De entree is 4 euro en belangstellenden zijn welkom. Moslims en Christenen ontmoetten elkaar door de jaren heen op veel manieren. Soms waren ze elkaars buren, soms dreven ze handel met elkaar of waren elkaars rivalen.

22 januari 2019

Nijkerk

Kick-off nieuwe Pop & Rock Koor Nijkerk
20.00 Luxoolseweg 1
Het Pop & Rock Koor gaat nu ook van start in Nijkerk. Op dinsdag 22 januari om 20:00 uur is de kick-off in de aula van Aeres MBO. Enthousiastelingen die zich vooraf gratis en vrijblijvend aanmelden voor deze avond via www.poprockkoor.nl krijgen een toegangscode voor een speciale pagina op de website met hierop alle oefenbestanden van het nummer "All things under the Sun" van Wulf. Bladmuziek lezen is niet nodig. Ook hanteert het koor geen leeftijdsgrenzen en worden er geen stemtesten of audities gehouden. Meer info: poprockkoor.nl

25 januari 2019

Nijkerk

Extra lezing Nijkerk en de Zuiderzee
19.30 Venestraat 16
De lezingen van Theo Slijkerman over Nijkerk en de Zuiderzee (de watersnood van 1916, de Arkersluis en de Zuiderzeewerken) zijn een groot succes. De avond van half november was uitverkocht, en ook voor de lezing van 24 januari zijn alle kaartjes al verkocht. Daarom wordt er nog een extra kans geboden om deze interessante lezing bij te wonen op vrijdagavond 25 januari. De expositie is dan ook nog te bekijken, want die is verlengd tot en met 26 januari. Het museum is open vanaf 19.00 uur. Adres: Venestraat 16, Nijkerk. Toegang: 5 euro. Kaartjes zijn te koop bij de balie van het museum of te reserveren via info@museumnijkerk.nl (maximaal 35 plaatsen). Zie ook www.museumnijkerk.nl

Nijkerkerveen

Benefietavond voor ziekenhuis Pakistan
19.30 Vrouwenweg 1
In de bergen van Pakistan staat het "Christian Hospital Tank". Het ziekenhuis is afhankelijk van donaties. Het meeste geld wordt besteed aan zorg. Op 25 januari wordt in Nijkerkerveen een benefietavond voor dit ziekenhuis gehouden. Het wordt een muzikale avond met bijdragen van Gino Kalkman op de piano, zangeres Esther Mijnheer, jongerenkoor "Testify" en de band "Wakin'" . Verder is er, onder meer een veiling. De avond vindt plaats in de Gereformeerde Kerk Nijkerkerveen.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie