Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nijkerk in gesprek met potentiële zorgverleningsinstanties

7 september 2022 om 10:06 Zorg

NIJKERK Door de gemeente Nijkerk zijn partijen geselecteerd die in aanmerking kunnen komen om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen met psychische kwetsbaarheid. 

Voor de onderdelen ‘beschermd wonen’ en ‘maatschappelijke opvang en jeugdhulp’ wordt de inkoop gedaan in samenwerking met de regio FoodValley. De vrouwenopvang wordt ingekocht via de centrumgemeente Ede.

Uit de inschrijvers van de selectiefase zijn uiteindelijk partijen gekozen waarmee verder wordt gepraat. Voor specialistische jeugdhulp is dat een combinatie die bestaat uit Youké, GGz Centraal en De Rading. De combinatie maakt gebruik van zes onderaannemers. Voor begeleiding en beschermd wonen is gekozen voor Kwintes met twee onderaannemers. Deze organisatie is ook geselecteerd voor de vrouwenopvang met twee onderaannemers.

Met de selectie wordt de gunningsfase ingegaan. Die start in september met een dialoog waarin de gemeenten met de geselecteerde aanbieders in gesprek gaan over de opdracht en de uitvoering hieraan. Die dienen daarna een plan van aanpak en een offerte in op basis waarvan wordt besloten al dan niet over te gaan tot gunning.

De intentie van de gemeente Nijkerk is dat cliënten die hulp en ondersteuning nodig hebben, zo min mogelijk hinder ondervinden van de gevolgen die met invoering van de aanbesteding zijn gemoeid. De gunning vindt plaats in april volgend jaar. De start van de dienstverlening is daarna op 1 januari 2024.

advertentie
advertentie