Afbeelding
Sigma

Huisartsen schrijven 100e welzijnsrecept uit

15 november 2021 om 12:14 Zorg

NIJKERK Huisartsen in de gemeente Nijkerk hebben onlangs het 100ste welzijnsrecept uitgeschreven. Alle huisartsen en praktijkondersteuners kregen vorige week, ter gelegenheid hiervan, een kleine praktische attentie van de welzijnscoach. De samenwerking tussen de huisartsenpraktijken en Sigma bevalt beide partijen. 

Dat er één aanspreekpunt is voor de huisartsen is een van de succesfactoren. Huisartsen en ook de praktijkondersteuners kunnen patiënten verwijzen naar de welzijnscoach bij Sigma. Patiënten krijgen een welzijnsrecept wanneer enkel een medische behandeling onvoldoende werkt. Er zijn vaak wel lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of nek-schouderklachten. Wanneer de huisarts doorvraagt, blijkt soms dat er in het leven iets ontbreekt op het gebied van zingeving, meedoen en het hebben van contacten. Bijvoorbeeld dat mensen overdag te weinig om handen hebben, contact met anderen missen of niet meer goed weten wat hen zin geeft in het leven. Hierdoor kan het zijn dat mensen inactief worden, vaker piekeren of negatief denken. Dit heeft zijn weerslag op je lichaam en je gezondheid. Wanneer dit het geval is, bespreekt de huisarts de mogelijkheid van Welzijn op Recept. 

Patiënten kunnen zelf ook de mogelijkheid voor Welzijn op Recept bespreken met hun huisarts. Een informatiefolder kan worden aangevraagd bij de huisarts of via Sigma.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie