Uitreiking attentie
Uitreiking attentie Sigma

Huisartsen schrijven 100e welzijnsrecept uit.

12 november 2021 om 15:29 Zakelijk Deel je nieuws

Het 100e welzijnsrecept is uitgeschreven door de huisartsen in de gemeente Nijkerk. Alle huisartsen en praktijkondersteuners kregen vorige week, ter gelegenheid hiervan, een kleine praktische attentie van de welzijnscoach. De samenwerking tussen de huisartsenpraktijken en Sigma bevalt beide partijen. Dat er 1 aanspreekpunt is voor de huisartsen is een van de succesfactoren.

Huisartsen en ook de praktijkondersteuners kunnen patiënten verwijzen naar de welzijnscoach bij Sigma. Patiënten krijgen een welzijnsrecept wanneer enkel een medische behandeling onvoldoende werkt. Er zijn vaak wel lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, nek-schouder klachten etc. Wanneer de huisarts doorvraagt blijkt soms dat er in het leven iets ontbreekt op het gebied van zingeving, meedoen en het hebben van contacten. Bijvoorbeeld dat mensen overdag te weinig om handen hebben, contact met anderen missen of niet meer goed weten wat hen zin geeft in het leven. Hierdoor kan het zijn dat mensen inactief worden, vaker piekeren of negatief denken. Dit heeft zijn weerslag op je lichaam en je gezondheid. Wanneer dit het geval is, bespreekt de huisarts de mogelijkheid van Welzijn op Recept.

Patiënten kunnen zelf ook de mogelijkheid voor Welzijn op Recept bespreken met hun huisarts. Wilt u er meer over weten? Vraag de informatiefolder bij uw huisarts of neem contact op met Sigma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie