Afbeelding
Pixabay

Medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

Zorg Coronavirus

NIJKERK Uit het contactonderzoek onder medewerkers van ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, blijkt dat drie van hen het coronavirus hebben opgelopen. De betreffende medewerkers zitten in thuisisolatie en worden door de GGD in de gaten gehouden. Ook zijn twee patiënten vandaag positief getest.

De besmettingen hebben vooralsnog geen gevolgen voor de patiëntenzorg in het St Jansdal. Wel heeft het ziekenhuis extra voorzorgsmaatregelen genomen om patiënten en medewerkers te beschermen en zo de kans op het overbrengen van het virus te verkleinen.

,,Het is belangrijk dat mensen met luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts vanaf 38 graden) buiten het ziekenhuis blijven, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen", geeft arts-microbioloog Damian Melles aan. ,,Wij willen graag onze patiënten en medewerkers beschermen door te voorkomen dat er hier een 'bron' van het coronavirus ontstaat. Heeft u geen last van bovenstaande luchtwegklachten, dan kunt u veilig ons ziekenhuis bezoeken."

[TELEFONISCH CONSULT] Het St Jansdal biedt patiënten de mogelijkheid om een telefonisch consult aan te vragen in plaats van een reguliere afspraak. ,,Heeft u last van luchtwegklachten en een afspraak op de polikliniek? Neem dan contact op met de betreffende polikliniek voor een telefonisch consult."

Op www.stjansdal.nl/corona en www.rivm.nl is meer en actuele informatie over het coronavirus te vinden. Voor vragen over corona is het RIVM dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur via 0800-1351.

Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.nijkerk@bdu.nl. 
advertentie