Een pannenkoekendag voor jonge mantelzorgers is één van de manieren waarop Sigma ondersteuning biedt.
Een pannenkoekendag voor jonge mantelzorgers is één van de manieren waarop Sigma ondersteuning biedt. Harry Koelewijn

Extra subsidie voor Sigma

5 maart 2020 om 07:32 Zorg

NIJKERK Welzijnsorganisatie Sigma krijgt een incidentele bijdrage van 22.180 euro van de gemeente Nijkerk. Dat meldt het college, dat daarnaast vier collectieve festiviteiten heeft vastgesteld voor verruimde regelgeving.

Wijnand Kooijmans

Het bedrag voor Sigma is bedoeld om de groeiende individuele hulpaanvragen te kunnen verwerken. In de afgelopen twee jaar heeft Sigma hiervoor een bijdrage van 44.360 euro ontvangen. Met als afspraak dat de welzijnsorganisatie onderzoekt of door een andere aanpak van bestaande activiteiten, naast het leggen van slimme verbindingen of het aanwenden van andere inkomstenbronnen, het begrotingstekort kan terugdringen.

OPLOSSINGEN Sigma ziet beperkte oplossingen hiervoor en heeft voor 2020 eenzelfde bijdrage als de voorgaande twee jaren gevraagd aan de gemeente. Het college wil het programma voor volwassenen en ouderen ontwikkelen en dat moet, samen met het programma jeugd en de visie op werk, de basis voor nieuwe afspraken met het welzijnswerk vormen.

Er wordt ook bekeken of een aanvullende financiering aan de orde isIn dit traject wordt ook bekeken of een aanvullende financiering aan de orde is. Dat is de reden dat op dit moment de helft van het gevraagde bedrag wordt toegekend.

De taken van Sigma worden, zo geeft het college aan, in de eerste helft van dit jaar herijkt. Daaruit vloeit voort wat van Sigma wordt verwacht. In de tussentijd wil het college Sigma niet dwingen tot afbouw van taken die straks wellicht weer moeten worden opgepakt op basis van het programma voor volwassenen en ouderen.

FESTIVITEITEN Het Nijkerkse college heeft daarnaast vier collectieve festiviteiten vastgesteld. Op deze dagen gelden ruimere normen voor geluid en licht, waardoor optredens van livebands en dergelijke mogelijk worden gemaakt.

Het gaat om Boerenmaandag op 20 april in Nijkerk, Koningsdag op 27 april in alle drie de kernen, de Nacht van Nijkerk en zaterdag 29 augustus de Dorpsdag in Hoevelaken. De datum van de Nacht van Nijkerk is nog niet bekend.

BESLUIT Het besluit en het vroegtijdig bekend maken moet ook waarborgen dat de evenementen daadwerkelijk kunnen plaatsvinden.

advertentie
advertentie