Orthopeed Pieter de Jong (St Jansdal – staand) en schouderfysiotherapeut Gert van Dasler (Fysio Corlaer) houden daar om de twee weken op dinsdagochtend gezamenlijk spreekuur in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk
Orthopeed Pieter de Jong (St Jansdal – staand) en schouderfysiotherapeut Gert van Dasler (Fysio Corlaer) houden daar om de twee weken op dinsdagochtend gezamenlijk spreekuur in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk St. Jansdal

Gezamenlijk schouderspreekuur in polikliniek Nijkerk

Zorg Deel je nieuws

Mensen met schouderproblemen kunnen voor een goede behandeling terecht in de polikliniek van Ziekenhuis St Jansdal in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Orthopeed Pieter de Jong (St Jansdal) en schouderfysiotherapeut Gert van Dasler (Fysio Corlaer) houden daar om de twee weken op dinsdagochtend gezamenlijk spreekuur. Doel van dit spreekuur is om bij mensen met schouderklachten zo veel mogelijk in één consult een diagnose te stellen en een behandelplan te maken. De orthopeed en de schouderfysiotherapeut stemmen samen af en patiënten krijgen direct een plan van aanpak op maat.

De Jong en Van Dasler hebben zich sinds een aantal jaren gespecialiseerd in de schoudergordel en kijken gezamenlijk vanuit hun eigen deskundigheid naar schouderproblemen.

Het schouderspreekuur is bedoeld voor:

? Patiënten die na een schouderoperatie kampen met een vertraagd herstel.

? Patiënten met schouderklachten die slecht of onvoldoende reageren op conservatieve therapie (bijvoorbeeld fysiotherapie, pijnstilling of injecties).

? Patiënten met een instabiliteit van het schoudergewricht.

? Patiënten met problematiek van de spieren van de schoudergordel (verdenking op ontsteking of scheur).

? Patiënten met onbegrepen schouderklachten.

? Patiënten die op grond van ontsteking en schouderpijn een injectie nodig hebben.

? Patiënten die een second opinion over hun schouderproblematiek hebben aangevraagd bij hun huisarts.

Hoe werkt het schouderspreekuur

Patiënten met bovenstaande klachten kunnen met een verwijsbrief van hun huisarts of medisch specialist terecht op het schouderspreekuur. Als er recent geen foto van de schouder is gemaakt, krijgt de patiënt tevens een afspraak voor een röntgenfoto in Gezondheidscentrum de Nije Veste. Die afspraak vindt minimaal twee dagen plaats voorafgaand aan het bezoek aan het schouderspreekuur. Indien nodig maken we tijdens het schouderspreekuur ook een echo van de schouder. De orthopeed en schouderfysiotherapeut nemen een volledig schouderonderzoek af. Er wordt tevens naar beeldvorming (röntgenfoto en eventueel echo) en schouderfunctie gekeken. Hierna worden de onderzoeksgegevens met de patiënt besproken. Zo nodig kan verder onderzoek worden ingezet zoals MRI.

Voor een afspraak op het gezamenlijk schouderspreekuur kunt u bellen met ziekenhuis St Jansdal op telefoonnummer 0341-463770.

advertentie
advertentie