Afbeelding
Arjen Gerritsma

Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek laat BHN-leden zien hoe mooi polder Arkemheen is

25 mei 2023 om 08:29 Zakelijk

NIJKERK Bedrijvenkring Hoevelaken en Nijkerk hield dinsdag haar algemene ledenvergadering bij Stoomgemaal Hertog Reijnout. De leden werden hartelijk ontvangen met bubbels en een lekker bite. Tijdens de vergadering benadrukte voorzitter René Krebber het belang en het doel van de bedrijvenkring. 

Er waren enkele nieuwe leden verwelkomd. De leden werden geattendeerd op de verschillende samenwerkingen, zoals ook de Innovatieprijs van de Regio Foodvalley. Het zou leuk zijn als een bedrijf uit Nijkerk dit jaar deze prijs zou winnen, gaf Krebber aan. Er werd vooruitgeblikt op de aankomende netwerkbijeenkomsten, zoals het ondernemersdiner in samenwerking met de gemeente Nijkerk, een sportief evenement, een activiteit buiten de regio en een kookworkshop. Iris Lengkeek zal het bestuur versterken en neemt de functie van Corine Feenstra over. Lengkeek zal de communicatie van de BHN gaan verzorgen.

STOOMGEMAAL

Bedrijvenkring Hoevelaken en Nijkerk heeft tijdens de ALV van 2022 besloten om jaarlijks een aantal lokale goede doelen te ondersteunen. De BHN heeft Stichting Stoomgemaal Hertog Reijnout daarom dinsdagavond een cheque van 1000 euro overhandigd. Dit bedrag kan de stichting goed gebruiken om zo de markante locatie in Nijkerk in stand te houden. 

FOTOGRAFIE

De gastspreker van de avond, Henk Ruitenbeek, gaf een indrukwekkende presentatie over zijn werk en liet inspirerende foto’s zien die hij maakte in de Arkemheen polder. Zoals een foto van 97 ooievaars die op doorreis waren naar Afrika en tijdelijk waren neergestreken in de polder. Ruitenbeek legde de afgelopen jaren allerlei vogels en andere dieren in de polder vast op de gevoelige plaat. Zoals ook de zoektocht naar voedsel, de spreeuwenwolken die worden aangevallen door roofvogels, de rammeltijd van de hazen en nog veel meer. Ruitenbeek reisde de hele wereld over om allerlei dieren te fotograferen, maar de polder is nog altijd één van zijn favoriete plekken. 

Na de presentatie nam Ruitenbeek het gezelschap nog mee de polder in op zoek naar dieren. Afsluitend was er een netwerkbuffet, die verzorgd werd door Bokkers Catering. 

Meer weten of lid worden van de BHN, kijk dan op www.bhninfo.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie