Mark Taris (links) van Vitility en supermarktmanager Jan Vlijm met het display voor handige hulpmiddelen.
Mark Taris (links) van Vitility en supermarktmanager Jan Vlijm met het display voor handige hulpmiddelen. Foto: Marco Jansen
Ondernemer in beeld

Handige hulpmiddelen van Vitility nu verkrijgbaar bij AH Nijkerk

22 september 2022 om 14:32 Zakelijk

NIJKERK Een opvouwbare wandelstok, een schoenlepel of een bandage. Deze hulpmiddelen liggen doorgaans niet in een supermarkt, maar zijn vanaf 12 september wel verkrijgbaar bij Albert Heijn Van den Tweel Nijkerk. De supermarkt aan de Frieswijkstraat 72 is een pilot aangegaan met leverancier Vitility.

Vitility is een merk voor handige hulpmiddelen voor dagelijkse ongemakken. Mede-eigenaar Mark Taris: „Mensen vinden het als ze ouder worden fijn om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en onafhankelijk te blijven. Onze producten maken het leven gemakkelijker voor mensen. Ze zijn niet specifiek voor ouderen, maar ook als je een tijdelijk ongemak ervaart na een operatie of blessure, heeft Vitility hulpmiddelen om zelfstandig te kunnen uitkleden, aankleden, mobiel te blijven, voor het nuttigen van eten en drinken en voor persoonlijke verzorging. Dit zijn de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).”

In België en Scandinavië draait deze pilot al

Vitility heeft een assortiment van 250 producten, van een nagelschaar tot aan een opvouwbare wandelstok en alles daar tussen. Een selectie van 56 producten is verkrijgbaar bij Albert Heijn Van den Tweel Nijkerk. Het display van Vitility staat bij de zelfscankassa’s. „We hebben onder andere ‘bandages’, accessoires voor medicijngebruik, zoals een pillendoosje om je medicatie in te bewaren, een vergruizer voor je medicatie en voor persoonlijke verzorging een kam, borstel of voetrasp om eelt te verwijderen.

Als het succesvol is, kan het eventueel een permanente display worden

TOEGANKELIJKER Vitility heeft al eens aan alle Albert Heijns geleverd, maar bij non-food producten is dit een ‘in-out’ waarbij na een week alles weg is. Bij deze pilot specifiek voor Nijkerk wordt het display twee maanden lang aangevuld. „We doen de komende tien weken een aantal keer een kleine schapwissel. Van origine worden deze producten aangeboden in medische speciaalzaken en ziekenhuiswinkels, waar je apart voor naar toe moet rijden. Dat willen we doorbreken met een locatie waar mensen twee of drie keer per week komen voor hun boodschappen. Zo willen we deze hulpmiddelen toegankelijker maken. In België en Scandinavië draait dit al.” 

Supermarktmanager Jan Vlijm zegt over de samenwerking: „Er komen in onze winkel weleens mensen die naar deze producten vragen en we hopen nu ook een nieuwe doelgroep aan te spreken voor de Albert Heijn. Als het succesvol is kan het eventueel een permanente display worden.”

Meer informatie via Mark Taris, tel. 033-2453332 of 06-14380830.

Dit artikel wordt u aangeboden door Vitility. Bij interesse in een advertorial of andere vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

advertentie
advertentie