Afbeelding
Arjen Gerritsma

Nijkerks bedrijf Makronyl viert 60-jarig jubileum

Zakelijk

NIJKERK Het Nijkerkse bedrijf Makronyl is al 60 jaar actief in kunststof apparatenbouw en leidingsystemen voor de industrie. Afgelopen vrijdag 1 juli werd het jubileum feestelijk gevierd met het personeel en de zakelijke relaties. De werkplaatsen waren omgetoverd naar een looproute showroom, zodat alle aanwezigen de diverse kunststofproducten en de kunststof bewerkings- en engineeringsmogelijkheden van Makronyl goed konden zien in de praktijk.

Na de opstart in 1962 in Amersfoort is Makronyl verhuisd naar Nijkerk. Het bedrijf is gevestigd aan de Watergoorweg. De 45 medewerkers van Makronyl komen hoofdzakelijk uit de regio Nijkerk en omstreken. De producten zijn onder meer: kunststof ventilatoren, afzuigsystemen met dampreiniging, kunststof chemie opslagtanks en pompsystemen. Alle typische kunststof bewerkingsmachines draaiden tijdens het jubileumfeest om het totaalbeeld en ook het moderne machinepark van Makronyl te kunnen laten zien. Medewerkers bedienden de machines en verrichtten werkzaamheden die ze zelf konden toelichten aan de bezoekers. 

Na het ontvangst en de rondleiding hebben de tweelingbroers Sies en Kurt Rotgans, die beiden bijna 30 jaar de trotse eigenaren zijn van Makronyl, de gasten nogmaals bedankt voor hun komst en gaven ze een korte presentatie over de groei en het professionaliseren van Makronyl. Uiteraard werd het personeel niet vergeten, zij werden bedankt voor hun inzet en veelal lange dienstverbanden bij Makronyl. Sies sprak uit dat hij het vak kunststoftechniek nog altijd als mooi en uitdagend ziet en dat we er voorlopig nog niet klaar mee zijn. Kurt gaf aan dat Makronyl verder gaat dan alleen de zakelijke kant. De goede samenwerking en de klik met de klanten vindt hij net zo belangrijk. Met de spreuk ‘op naar het volgende jubileum’ eindigden Sies en Kurt hun presentatie.

TOVERTRUCS Het ‘toverstokje’ werd overgedragen aan gastspreker Hans Kazan, die een onderhoudende presentatie gaf over zijn theaterdroom in Spanje en zijn ondernemerschap met ups en downs. Tijdens de presentatie werd het publiek goed betrokken bij de tovertrucs.

STOOMGEMAAL Makronyl draagt het lokale ondernemerschap en de Nijkerkse oudheid een warm hart toe. Daarom worden de giften van de gasten met een aanvulling door Makronyl geschonken aan het Nijkerkse stoomgemaal Arkemheen. In totaal is dat een bedrag van 1500 euro. De catering- en de horecabenodigdheden werden door Frits Amusement uit Nijkerk verzorgd. De Nijkerkse fotograaf Arjen Gerritsma legde de gebeurtenissen op beeld vast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie